Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @cofficemechelen & @barklak

Cappuccino, (dirty) chai latte of gewoon zwart: hier ben je aan het juiste adres.

HOTSPOTS: bij deze 10 koffiebars in Mechelen drink je de lekkerste bakjes troost

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In afwachting van die heerlijke cocktails op zonovergoten terrasjes, kiezen we voorlopig nog even voor een warme tas koffie in een knus stekje waar we kunnen schuilen voor de regen/kou. Daarom gingen wij op zoek naar de leukste koffiebars in Mechelen. Op een regenachtige dag zoals vandaag is een bakje troost zeker op zijn plaats (en een stuk cheesecake of lekkere brownie natuurlijk ook).

Coffice

Coffice opende begin 2019 zijn deuren. Je zal er heel wat mensen achter hun laptop zien zitten mét een goede tas koffie en dat is niet zo verwonderlijk, want zoals de naam al doet vermoeden is het ook een coworkingspace. Hongerke gekregen van al dat (zien) werken? Je kan er ook heerlijk lunchen!

Waar? IJzerenleen 33

Meer info: www.cofficemechelen.be

Bar Klak

Als je hier een koffietje drinkt, ben je direct goedgemutst – heb je ‘m? Klak, muts, potato, potato. Leuk is dat je hier na je vieruurtje kan blijven plakken voor een apero, want ze serveren ook heerlijke cocktails.

Waar? Schoenmarkt 5/6

Meer info: http://www.barklak.be/

Kaffee-Ine

Kaffee-Ine staat bekend om zijn supersypmpathieke barista, goeie muziek, authentiek interieur én uiteraard heerlijke – volgens de recensies vijf sterren – koffie. Een no-nonsense espressobar, waar je toch goeie koffieklets kan houden.

Waar? Onze-Lieve-Vrouwestraat 6

Meer info: @kaffeeineespressobar

Beans

Hier werken enkel enthousiaste koffielovers én ze hebben een überschattige hond als Beans-mascotte! Je vindt er naast de traditionele cappuccino of flat white ook speciallekes zoals crazy caramel, mad mallow en sweet smartie. Yum!

Waar? IJzerenleen 37

Meer info: beansbar.be

Sister Bean

Als je hier binnenwandelt, valt je oog onmiddellijk op de toog vol met lekkere taartjes. Wij gingen voor een chai latte in het kwadraat, want het drankje werd vergezeld van een stukje chai latte-taart. Aanrader!

Waar? Vismarkt 26

Meer info? Sisterbean.be

GRÁ

Dit stekje staat niet enkel bekend voor zijn kopjes zwart goud, maar ook voor zijn gouden french toast. Dé perfecte manier om je dag te beginnen.

Waar? Bruul 1

Meer info: www.cafegra.be

Bokes & Co

Sowieso het meest kleurrijke koffiehuis van Mechelen. Je wordt al spontaan vrolijk van hier één voet binnen te zetten, en dan moet je hun geweldige koffies of latte’s nog proeven. Zoals de naam al doet vermoeden, is hun warme drankenkaart de co en kan je hier ook heerlijk lunchen.

Lief

Lief voor ’t lichaam en lief voor ’t leven is hun motto. Hier vind je trouwens koffie van eigen bodem, en zelfs eigen stad, want ze doen beroep op de Mechelse stadskoffiebranderij de Kaffefabrik. Koop lokaal, amen! Onze favoriet: de kurkuma latte, met sojamelk een een extra shot koffie.

Waar? Graaf van Egmontstraat 5

Meer info: www.liefmechelen.be

Kato Gâteaux

Hier komen we stiekem niet enkel voor een tasje koffie, onze vaste bestelling: de rode biet of pumpkin spice latte, maar vooral voor de fantastische taarten! Tegen een stukje bounty- of brownietaart zeggen wij nooit nee.

Waar? Korenmarkt 11

Meer info: www.katogateaux.be

Noen

Hier kan je naast gezellig ontbijten of brunchen ook van lekkere koffie slurpen. Ze zetten geregeld een nieuw godendrankje op hun kaart, die je gewoon geproefd wil hebben. Geen plaats? Je kan al dat lekkers ook gewoon lekker meenemen.

Waar? Leermarkt 24

Meer info: www.denoen.com

Nog meer toffe koffiebars over het hele land:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '