https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Waar ga jij steevast je frietjes halen?

WEEK VAN DE FRIET: dit zijn de favoriete frituren van onze redactrices

Het is Week van de Friet en hoe vieren we dat beter dan met een stevig pak friet van bij onze favoriete frituur? Benieuwd waar onze redactie steevast z’n pakje Belgische trots gaat halen? Dit zijn de favoriete frituren van onze redactrices.

Frieterij, Berchem


Eindredactrice Kaat: ‘De frieten van Frieterij in Berchem zijn zoveel lekkerder, met de schil er nog aan en ze hebben tal van huisgemaakte kroketten, huisgemaakte mayonaise… Ietsje duurder dan de gemiddelde frituur, maar het zo hard waard.’

Standaard bestelling? ‘Medium friet en een van hun vele soorten huisgemaakte kroketten.’

Waar? Theaterplein, Antwerpen en Boomgaardstraat 204, Berchem

Frituur De Ketel, Lochristi


Redactrice Herlinde: ‘Vroeger ging ik één keer per jaar naar de frituur: toen we van zomervakantie terugkwamen met ons gezin en dus niets van eten in huis hadden. We aten wel elke zondag zelfgemaakte frietjes thuis. Sinds ik samenwoon met mijn vriend en we geen friteuse in huis hebben, en geen tijd (lees: geduld) om zelf aardappelen te snijden, gaan we iedere week naar de frituur. De dag staat nooit vast, onze bestelling wel. We kijken ook altijd uit naar frietjesavond en sturen al van ’s middags frietemoji’s naar elkaar.’

Standaard bestelling? ‘Een groot pak met stoofvleessaus eróp (blijkbaar heel belangrijk) met een boulet en een klein pak friet met een frikandel en een gigantische klodder mayonaise. De eigenaars kennen onze bestelling al uit het hoofd, want toen ik een keertje zei ‘stoofvleessaus ernaast’ keek de vrouw me vol verbazing aan en vroeg nog eens voor de zekerheid of de saus er echt naast moest. Mijn antwoord luidde: “Tja, hij heeft eens zin in iets anders” (lacht).’

Waar? Dorp-Oost 42, Lochristi

Frituur De Post, Hasselt


Redactrice Nele: ‘Frituur De Post ligt net dichtbij genoeg opdat mijn frieten niet als koude pureestaafjes op mijn bord belanden. Al eet ik die frieten natuurlijk recht uit het bakje. Hetzelfde geldt voor die berenhap, frikandel special en cervela.’

Standaard bestelling? ‘Frietjes met een berenhap, frikandel special en cervela.’

Waar? Helipoststraat 33, Hasselt

Friethuisje Marleen, Oostrozebeke


Videograaf Anke: ‘Vrijdagavond is het altijd feest als we frietjes afhalen bij Friethuisje Marleen. Zelf bestel ik graag bij hen voor hun heerlijke sausen. Mijn favoriet is zonder enige twijfel de tartaarsaus met ajuintjes, maar hun stoofvleessaus komt op een nipt tweede plaats.’

Standaard bestelling? ‘Een bakje friet met tartaarsaus en een twijfelaar (een brochette die ze zelf samenstellen met kleine stukjes van verschillende frituursnacks).’

Waar? Sint-Amandstraat 9, Oostrozebeke

Lescluze, Berchem


Chef lifestyle Judith: ‘Wij gaan altijd bij Lescluze die naar eigen zeggen (en ’t is waar!) het verborgen goud van Berchem serveren. Ze verversen alle dagen hun vet en hoe druk het er ook is, ze zijn altijd supervriendelijk.’

Standaard bestelling? ‘Frietjes met verse tartaarsaus en en Bicky Burger voor de kinderen. Ik zag nu dat ze ook wildkroketten hebben, dus dat staat op mijn volgende bestelling!’

Waar? De Lescluzestraat 2, Antwerpen-Berchem

De Sporthal, Schoten


Beautyredactrice Charlotte: ‘Frituur De Sporthal for the win! Toen we net in Schoten gingen wonen, besloten we alle frituren in de buurt (het zijn er veel) een voor een uit te testen om te zien welke de beste was. Van zodra we aan De Sporthal kwamen, zijn we nergens anders meer naartoe geweest. De perfecte frietjes, héél vriendelijke bediening en mijn favoriete snack is er eentje van het huis: een saté met de beste snacks (viandel, bitterbal, kipcorn, …) op een stokje.’

Standaard bestelling? ‘Groot pak friet met patékruiden, potje stoofvleessaus, een mix (hun saté met de beste snacks) en bitterballen.’

Waar? Vordensteinstraat 94, Schoten

De Frietketel, Gent


Redactrice Ysaline: ‘Voor mij is de beste frituur De Frietketel in Gent, een vaste stop wanneer ik chill bij mijn beste vriendin. De frietjes worden gebakken in plantaardig vet en zijn super lekker. Maar de voornaamste reden waarom ik altijd daar ga, is omdat ik verslaafd ben aan hun vegan stoofvleessaus. Er is een reden waarom er vaak een rij tot buiten staat aan te schuiven, maar geen zorgen, het gaat snel vooruit en het is het wachten waard!’

Standaard bestelling? ‘Frietjes met vegan stoofvleessaus, veganaise en een vegan kaaskroket. Heerlijk!’

Waar? Papegaaistraat 89, Gent

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Laura ☀️ (@laura_veijndh)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘t Leopoldje, Heist-op-den-Berg


Eindredactrice Lies: ‘Ik ben opgegroeid in een klein dorp waar er op een bepaald moment op een steenworp van elkaar maar liefst vijf (!!) frituren waren. Om maar te zeggen: ik ben in mijn jeugd best verwend als het op frieten aankwam (al kan het ook zijn dat de helft van de inwoners uit ons dorp gewoonweg frietverslaafd was). Intussen ben ik verhuisd en dus ook van vaste frituur veranderd. Mijn favoriet? ’t Leopoldje in Heist-op-den-Berg.

Standaard bestelling? ‘Sowieso een Bicky Burger. Geen frietmaaltijd is volledig zonder mijn favoriete snack! En op mijn frieten mammoetsaus, alsjeblieft.’

Waar? Leopoldlei 15, Heist-op-den-Berg

‘t Frinket, Lede


Redactrice Jolien: ‘Ik ben niet kieskeurig als het op frietjes aankomt: met een stevige klodder mayonaise, een doosje loempia’s en een snufje zout ben ik al tevreden. Als ik toch zin heb in een ‘hoogstaand’ pakje friet, ga ik naar ’t Frinket in Lede. Als kind ging ik er met mijn mama en broer elke vrijdagavond om een ‘smulbox’, maar sinds we verhuisd zijn naar een boerendorp is die traditie een beetje verloren gegaan. Ik zou er niet per se naartoe gaan voor hun lekkere krokante gouden frietjes, maar wel om nog eens met z’n allen een goe pak friet te eten.’

Standaard bestelling? ‘Een kleine pakje friet met satékruiden en mayo en bamiballetjes.’

Waar? Wichelsesteenweg 173, Lede

Frituur Put, Mechelen


Redactrice Elke: ‘Voor mij heeft Frituur Put in Mechelen nog steeds de beste frietjes. In mijn studententijd durfden we onze boterhammen al eens inruilen voor een lekker pak frieten en ik ben er eigenlijk altijd blijven teruggaan. Mijn favoriet? Hun frietjes met satékruiden. Wat de snacks betreft, ben ik echt een enorme twijfelaar. Ik wil steevast iets anders proberen, maar kom toch altijd terug bij een frikandel special of een mexicano. Nu we een jaar geleden in Hamont-Achel zijn komen wonen, moet ik nog steeds op zoek naar een friturist die de frietjes van Frituur Put kan evenaren.’

De Griekse Frituur, Genk


Eindredactrice Lies: ‘Voor wie eens een ‘exotischer’ frietje wil proberen, moet zeker eens langsgaan bij De Griekse Frituur in Genk.’

Standaard bestelling? ‘Een friet gyros. Geloof mij: hoe gek het ook klinkt, die Grieks-Belgische combo op je bord is een meer dan geslaagd frietgerecht!’

Waar? Vennestraat 1, Genk

Frituur Daily’s, Berchem


Social media manager Fien: ‘Het klinkt misschien gek, maar in de stad Antwerpen zijn er bitterweinig frituren om over naar huis te schrijven. Toch heb ik er eentje gevonden die me echt nooit, maar dan ook nooit teleurstelt: Frituur Daily’s in Berchem. Supervriendelijke uitbaters die op een of andere magische wijze ervoor zorgen dat elke friet perfect krokant gebakken is. Zelfs net voor sluitingstijd, I kid you not!’

Standaard bestelling? ‘Frietjes met satékruiden. Omdat ik die ene moeilijke pescotariër ben, maakt dat de keuze altijd wat beperkt in de frituur. Gelukkig zijn de huisgemaakte garnaalkroketten mijn favo snack.’

Waar? Kleine Beer Straat 18, Antwerpen

Friterie d’Ekster, Deurne


Online coördinator Robine (26): ‘Bij ons is dankzij de traditie die mijn vriend thuis had (bijna elke) vrijdag frietdag en daarvoor gaan we uiteraard alleen maar naar de beste frituur van ’t land. En dat is voor ons zonder enige twijfel Friterie d’Ekster in Deurne. ‘De Marc’ zijn perfect gebakken, goudbruine frietjes hebben zelfs mijn lief (fervent frituurcriticaster) na de eerste friet overtuigd. De uitbater is daarenboven de gezelligste friturist die er bestaat en is allesbehalve zuinig met zijn frieten. Zo hebben we ze graag! Fun fact: Marc hield jarenlang zijn frituur open onder het appartement van mijn grootouders in de Eksterlaar in Deurne. Intussen is zijn frituur verhuisd naar de Herentalsebaan, maar zijn naam verwijst nog naar de plaats waar hij zijn eerste frituur uit de grond stampte. Nu mijn lief en ik zelf in Deurne zijn komen wonen, zorgt een frietje van de Marc voor mij dus ook nog eens voor een portie jeugdsentiment.’

Standaard bestelling? ‘Ik deel met mijn lief een puntzak met véél satékruiden (de Marc voegt ook kruiden in de helft van de zak toe), een potje stoofvleessaus en een curryworst special met curryketchup. Een grote fles Joppiesaus hebben we altijd zelf in onze koelkast staan. Smullen!’

Waar? Herentalsebaan 545, Deurne

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten