Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

+ supersnel recept om het zelf te proberen.

Vergeet glühwein, warme Aperol Spritz wordt ons favoriete winterdrankje

Het cocktailseizoen zit erop, dus laat die warme chocomelk, soep en glühwein maar komen! Vanaf nu voegen we nog een nieuw brouwsel aan ons assortiment van favoriete herfst- en winterdrankjes toe. Enter: warme Aperol Spritz. Can’t say no to that, toch?

Aperol Spritz, you either love it or hate it. Voor wie tot die eerste categorie behoort, hebben we goed nieuws, want we vonden een recept zodat je je lievelingsdrankje ook deze winter kan blijven nippen.

Jawel, dames en heren, we presenteren u: de warme Aperol Spritz. Hoe je het zomerse drankje een winterse toets geeft? Door de cava die je normaal aan de cocktail toevoegt te vervangen door witte wijn – zodat je het geheel kan opwarmen – én door appelsap toe te voegen.

Het beste nieuws? Je tovert het in no time op tafel én het is eens iets anders dan die glühwein. Het proberen waard, zeg je? Dan kan je het dankzij dit snelle recept meteen proeven.

Dit heb je nodig voor 6 à 8 drankjes:

  • 750 ml droge witte wijn
  • 300 ml Aperol
  • 500 ml appelsap
  • 3 à 4 eetlepels sinaasappelsiroop
  • Voor de afwerking: 1 sinaasappel, kaneelstokjes en verse munt

Zo maak je het:

  1. Laat de witte wijn samen met de Aperol, het appelsap en sinaasappelsiroop in een pannetje langzaam opwarmen op het vuur. Opgelet: laat het niet koken!
  2. Snijd ondertussen de sinaasappel in schijfjes.
  3. Haal het drankje van het vuur en giet in hittebestendige glazen of mokken. Werk af met de schijfjes sinaasappel, een kaneelstokje en een takje verse munt.
  4. Santé!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '