Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tony's Chocolonely

Wij staan morgenvroeg als eerste aan de kassa!

HOERA: Tony’s Chocolonely is vanaf morgen ein-de-lijk te verkrijgen bij Delhaize

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

We hebben er lang (lees: véél te lang) op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Naast Albert Heijn zal nu ook Delhaize Tony’s Chocolonely verkopen in ons land.


Naar onze mening is Tony’s Chocolonely gewoon dé allerelekkerste chocolade die er bestaat. En dan vooral die met zeezout en karamel! Maar Tony’s is zo veel meer dan zijn zalige smaak.

Tony strijdt voor slaafvrije chocolade


Tony’s Chocolonely werd in 2005 opgericht door de journalisten van het Nederlandse tv-programma ‘Keuringsdienst van Waarde’. Toen zij vaststelden dat ’s werelds grootste chocolademakers hun cacao aankopen bij plantages die kinderen tewerkstellen en zich dus schuldig maken aan kinderslavernij, besloten zij het anders en beter te gaan doen.

We staan er veel te weinig bij stil, maar er worden nog dagelijks kindslaven uitgebuit in cacaoplantages. En van de cacaobonen die zij in erbarmelijke omstandigheden moeten plukken, smullen wij wat later smakelijk. Een schande, en daar wil Tony’s Chocolonely voorgoed iets aan veranderen. Het is het enige chocolademerk dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade.

Tony-repen worden gemaakt van volledig traceerbare cacaobonen die ze direct inkopen bij partnercoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Ze betalen een hogere prijs voor de cacaobonen zodat de boeren een leefbaar inkomen kunnen verdienen, investeren in langetermijnrelaties en trainen de boeren om hun productiviteit te verhogen en zichzelf te organiseren. Zo geeft Tony’s Chocolonely het voorbeeld dat chocolade maken anders kan. Op tien jaar tijd wist Tony’s het te schoppen tot grootste chocoladefabrikant in Nederland.

Smullen maar!


Je kon ze in het verleden in ons land al kopen bij Albert Heijn en met wat geluk bij een kleinere supermarkt zoals AD Delhaize of OKay, maar vanaf vrijdag 15 september zal je Tony’s Chocolonely ook kunnen kopen bij de grote (rode) Delhaizevestigingen. De repen van 180 g zullen vast in de Delhaizerekken komen te liggen in de smaken melk, melk karamel zeezout, puur amandel zeezout en puur pecan kokos.

Wij hopen stiekem dat de vele speciale smaakjes die het chocolademerk regelmatig ontwikkelt, zoals melkchocolade met toffee en pretzel en witte chocolade met stracciatella, die momenteel enkel in de Nederlandse supermarkten te verkijgen zijn, binnenkort ook bij ons in de winkel liggen!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '