Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jonathan Cooper via Pexels

Bovendien introduceert de Amerikaanse koffieketen een nieuw drankje dat we snél willen proberen!

HOERA: Starbucks’ pumpkin spice latte is terug van weggeweest

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

De zomer is officieel voorbij. Althans volgens Starbucks, want vanaf donderdag 1 september kan je er weer een pumpkin spice latte bestellen. De Amerikaanse koffieketen introduceert bovendien een nieuw drankje om snel te proeven: de apple crisp oatmilk macchiato.

Herfst, dat is een extra kledinglaag, vallende bladeren en... een pumpkin spice latte (door fans afgekort tot PSL, red.) om je warm te houden. Het herfstige koffiedrankje – bestaande uit gestoomde melk, espresso en een mix van herfstkruiden (kaneel, nootmuskaat en kruidnagel) afgewerkt met slagroom – staat al negentien (!) jaar op de menukaart bij Starbucks.

Fans van over de hele wereld kijken ieder jaar opnieuw uit naar begin september, want dan is de bestseller weer verkrijgbaar. In de VS is het herfstmenu sinds gisteren te verkrijgen, in Europa kan je pas vanaf overmorgen je favoriete herfstige koffie bestellen.

Geen zuivel? Geen probleem

Naast de herfstklassieker heeft de Amerikaanse koffieketen een nieuw drankje in petto: de apple crisp oatmilk macchiato, de zuivelvrije variant van de apple crisp macchiato die vorig jaar z’n debuut maakte op het herfstmenu. De apple crisp oatmilk macchiato bevat Starbucks’ blonde espresso (een licht gebrande koffie met zachte smaak), romige havermelk en spicy appel-kaneelsiroop. Het is Starbucks’ eerste zuivelvrije herfstdrankje en is zowel warm als koud verkrijgbaar.

De pumpkin cream cold brew maakt het herfstmenu af. Het koude koffiedrankje met vanillesiroop en melkschuim afgewerkt met pompoenkruiden is sinds vier jaar een vaste waarde bij Starbucks tijdens het herfstseizoen.

Nog meer actueel nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '