De weergoden zijn ons dit weekend voorlopig niet al te goed gezind, dus wat is er beter dan je zondag al bakkend in de keuken te spenderen? Right. Keukenschort en speculaaskruiden in de aanslag, want we helpen Sinterklaas maar al te graag een handje met dit ultieme speculaasrecept van Dille & Kamille.
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram basterdsuiker
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 kleine theelepel baking soda
- 1 mespuntje zout
- 80 gram koude boter, in blokjes
- 4 eetlepels melk
Zo gemaakt
- Meng bloem, suiker, speculaaskruiden, baking soda & zout.
- Voeg de boterblokjes en de melk toe.
- Kneed tot een bal en verpak in folie.
- Laat het deeg 1 nacht rusten in de koelkast.
- Kneed het deeg nog eventjes door.
- Bebloem de speculaasplank.
- Rol een bolletje deeg in de vorm en snij het overtollige deeg weg met een mes.
- Klop het koekje voorzichtig uit de vorm.
- Leg de speculaasjes op een ingevette bakplaat en bak 12 minuten in de oven op 175°C.
Bron: Dille & Kamille
Lees ook: