https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat staat er bij jou op het menu?

3 hacks om het kerstdiner dit jaar soepel te laten verlopen

Je hebt er die dit jaar alles uit de kast trekken om er een indrukwekkend kerstdiner van te maken voor hun gezin (want – yay! – eindelijk niet voor de hele familie alles op hetzelfde moment klaar moeten hebben). Maar je hebt er ook bij wie de kerstsfeer dit jaar tot beneden nul is gezakt en er het plezier dus niet langer van inzien om een hele dag achter het fornuis te staan. Behoor jij tot die tweede groep? Dan zijn hier drie hacks om je tijd in de keuken tot een minimum te beperken.

Steun de horeca


De horeca heeft het dit jaar ontzettend lastig gehad en als wij ons steentje kunnen bijdragen door een heerlijke feestmaaltijd te bestellen (en zelfs nog aan huis te laten leveren) dan doen we dat uiteraard met veel plezier. Minimum effort, maximum genot? Ja, graag! En met al die restaurantbezoekjes die dit jaar helaas niet zijn kunnen doorgaan, is er misschien wel wat budget over om eens wat extra zot te doen. Bring it on!

Buurt Op Je Bord


Ook verschillende buurtrestaurants voorzien je deze feestperiode van een heerlijk menu. Of je nu van absolute kerstklassiekers als kalkoen houdt of vidé met frietjes meer je ding is, op de website van Buurt Op Je Bord kan je zien bij welk buurtrestaurant jij nog een maaltijd kan bestellen. Zo maak jij het jezelf deze kerst niet alleen een tikkeltje makkelijker, je steunt er ook meteen de sociale tewerkstelling mee. En zo krijgen mensen die, om welke reden dan ook, weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, een zinvolle job, begeleiding en een toekomstperspectief. En is dat niet net waar Kerstmis eigenlijk om draait?

Kerstbox


Wil je toch het gevoel hebben dat je je een beetje nuttig gemaakt hebt? Bestel dan snel nog een feestmenu bij de leveranciers van maaltijdboxen. Het bespaart je een bezoekje aan de supermarkt (want die drukte kunnen we in deze tijden echt wel missen) en het grootste deel van het werk doe je gewoon op voorhand. Dat mochten redactrices Robine en Elke zelf ondervinden toen ze de feestboxen van Foodbag en Ekomenu uittestten.

  • Elke over Ekomenu: ‘Biologisch is topprioriteit bij Ekomenu en dat voel je meteen bij het openen van de doos. In tegenstelling tot andere maaltijdboxen liggen groenten (en fruit) gewoon los in de doos in plaats van elk stuk apart verpakt. Voor de kerstbox kan je kiezen uit een vegetarische/veganistische box en een gewone box. Het menu maak je bijna volledig op voorhand klaar, op het bakken van je vleesje of seitansteak na, en dat zorgt ervoor dat jij ten volle van je gezin en/of knuffelcontact kan genieten tijdens de gezelligste tijd van het jaar.’
  • Robine over Foodbag: ‘Foodbag stelt ook dit jaar niet teleur. Het kerstmenu ziet er op het eerste gezicht bovenal verrukkelijk, maar ook ietwat “ingewikkeld” uit. Maar als je gewoon het bijgevoegde stappenplan volgt, is het dat allesbehalve! Mijn favoriete gang? Ongetwijfeld het voorgerecht, de zalmtartaar met mierikswortel en appel. Yum! Ikzelf ben niet de grootste vleeseter, maar mijn lief heeft dan weer met héél erg veel smaak het merendeel van de hertenrosbief naar binnen gewerkt en wat was die o-ver-heer-lijk. En… een kerst zonder kroketten, is dat wel écht kerst? Ook dat hebben ze bij Foodbag begrepen.’


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten