Voor deze drie verrassende vegan – maar je zou ‘t niet zeggen – ontbijtjes staan wij maar al te graag wat vroeger op. Enter: de waanzinnig lekkere receptjes van Chez Mariette mét Boni Plan’t voor de allerlekkerste betaalbare plantaardige producten.
Flair x Boni Plan’t
Wie is Chez Mariette?
Marieke Wyns, beter bekend als Chez Mariette (@chezmariette), heeft niet alleen veel volgers op Instagram, maar ook al twee vegan kookboeken op de markt. Ze begon als bakker, en wij zijn vooral fan van haar omdat haar plantaardige gerechten altijd lukken, enorm lekker zijn én een hoge wowfactor hebben.
Fluffy pancakes
Ingrediënten:
- 220 g bloem
- 4 tl bakpoeder
- 2 tl ruwe rietsuiker
- 1/2 tl zout
- 360 ml Boni Plan’t haverdrink
- 3 el olijfolie
- Boni Plan’t boter
Bereiding:
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de ruwe rietsuiker en het zout.
- Doe de haverdrink in een maatbeker en voeg hier de olijfolie aan toe.
- Meng dit mengsel al roerend met de garde door de droge ingrediënten. Dit zou een redelijk vast beslag moeten worden.
- Verhit een pan op een middelhoog vuur en laat er een beetje Boni Plan’t boter in smelten.
- Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten. Draai ze om vanaf er bubbeltjes aan de bovenkant verschijnen.
- Serveer met Boni Plan’t boter en ahornsiroop of met fruit en confituur.
Haverdrink heeft van nature een lichtzoete, zachte smaak én is licht verteerbaar. Perfect voor luchtige plancakes of bij je dagelijkse koffie!
Cinnamon swirl cake
Ingrediënten:
voor het cakebeslag:
- 360 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 + ½ tl baksoda
- ½ tl zout
- 230 g ruwe rietsuiker
- 200 g appelmoes (zonder stukjes)
- 250 ml Boni Plan’t amandeldrink
- 80 ml gesmolten Boni Plan’t boter
- voor de cinnamon swirl:
- 50 g kandijsuiker
- 10 g kaneel
- 3 el gesmolten Boni Plan’t boter
voor de frosting:
- 200 g bloemsuiker
- lekje Boni Plan’t amandeldrink
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed je bakvorm met bakpapier.
- Maak de swirl door de kandijsuiker, kaneel en gesmolten plantaardige boter te mengen en zet opzij.
- Meng de bloem, bakpoeder, -soda en het zout met een garde.
- Meng in andere mengkom de rietsuiker, appelmoes, Boni Plan’t amandeldrink en gesmolten plantaardige boter.
- Doe de droge bij de natte ingrediënten en meng voorzichtig met je garde, tot er net geen bloem meer te zien is.
- Doe een laagje van het beslag in je bakvorm, doe daar een paar ‘streepjes’ van je cinnamon swirl op en ga erdoor met een tandenstoker, doe hier weer een laagje beslag op en herhaal deze stappen (2 of 3 keer) tot je beslag op is.
- Plaats je bakvorm in de voorverwarmde oven en bak voor 40 à 45 min. Laat vervolgens je cake volledig afkoelen in de vorm.
- Maak je frosting door eetlepel per eetlepel je Boni Plan’t amandeldrink bij de bloemsuiker te voegen. Je frosting mag lopend zijn, maar ook niet te, zodat je hem mooi over je cake kan uitstrijken.
Sojayoghurtbowl met homemade granola
Ingrediënten:
- 200 g Boni Plan’t sojayoghurt met bosbes (of een andere variant)
- rood fruit voor de afwerking
- Voor de homemade granola:
- 250 g havermout
- handjevol amandelen
- handjevol walnoten
- handjevol macadamianoten
- 70 ml gesmolten kokosolie
- 60 ml ahornsiroop
- goeie snuf zout
- kaneel naar smaak
Bereiding:
- Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermout en de noten in een grote kom, giet er de kokosolie en ahornsiroop over en doe het zout en de kaneel erbij en meng goed.
- Spreid uit over de bakplaat en bak zo’n 20 à 25 min in de voorverwarmde oven. Halverwege de baktijd kan je de granola al eens ‘losmaken’ en omkeren zodat alles gelijk bakt.
- Laat voldoende afkoelen en serveer met je favoriete Boni Plan’t sojayoghurt en vers fruit.