Salsa van geroosterde tomaten en rode paprika
Ingrediënten:
- 250 g tomaten
- een rode paprika
- een rode ui
- een teentje knoflook
- aan koffielepeltje gerookt paprikapoeder
- scheut witte wijnazijn
- een koffielepeltje witte kristalsuiker
- een eetlepel olijfolie
- snuf peper
- snuf zout
1. Gril de tomaten en de rode paprika in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat tot ze zwartgeblakerd zijn en zet opzij.
2. Versnipper de rode ui en stoof aan in een pan in een scheutje olijfolie tot de ui glazig is.
3. Voeg een flinke scheut witte wijnazijn, het paprikapoeder en de suiker toe. Laat sudderen en inkoken tot een dikke confituurachtige massa. Neem dan van het vuur en zet opzij.
4. Verwijder de pitten en de steel van de gerookte paprika en verwijder de schil door ze los te wrijven.
5. Mix de paprika, tomaten en de knoflook in een keukenrobot tot een gladde massa.
6. Voeg de gegaarde uien toe en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat suiker toe.
Dip met rode biet en geitenkaas
Ingrediënten:
- een gekookte rode biet
- 50 g geitenkaas
- 150 g Griekse yoghurt
- scheutje olijfolie
- snufje chilivlokken
- snuf maanzaad
- snuf zwarte peper
- snuf zout
1. Schil de rode biet en mix hem in een keukenrobot tot een gladde massa. Zet in de koelkast.
2. Pureer de geitenkaas (zonder korst) in de mixer samen met de chilivlokken en peper.
3. Meng de gepureerde biet met de gepureerde geitenkaas. Voeg de Griekse yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer de dip in een schaaltje. Giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met maanzaad.
Recepten: Kettle Chips
Lees ook:
- RECEPT: deze kiptortilla’s zijn het vaakst gepinde kiprecept op Pinterest
- RECEPT: deze Griekste tzatziki is de perfecte gezonde dip
- De zak niet goed gesloten? Zo maak je taaie chips weer knapperig