Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig!
TRY VEGAN RECEPT: helemaal choco loco met deze vegan chocoladefudge
4 April 2019
Bijgewerkt: 21 September 2021
Ga helemaal choco loco voor deze overheerlijke vegan chocoladefudge. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig voor dit overheerlijke tussendoortje.
Dit heb je nodig
voor de fudge
- 1 vanillestokje
- 250 g pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 ml)
voor de bereiding
- schaaltje van ongeveer 14 x 18 cm
- bakpapier
- pannetje met dikke bodem
Zo maak je het
1. Bekleed het schaaltje met bakpapier.
2. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje. Breek de chocolade in stukjes.
3. Doe alle ingrediënten in het pannetje en verwarm al roerend op laag vuur tot het een glad geheel is.
4. Giet het mengsel in het schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hierna kun je het in de koelkast zetten om helemaal hard te laten worden.
5. Snijd de fudge in stukjes.
Nog enkele tips
- Gebruik eens een andere pure chocolade, bijvoorbeeld met gezouten noten.
- Schep 200 gram ontpitte kersen door het mengsel voordat je het overgiet om af te laten koelen. Bestrooi (na het overgieten in het schaaltje) met gehakte noten naar keuze.
- Dit is een typisch basisrecept waar je je creativiteit op los kunt laten gaan. Wat dacht je van een koekjesbodem met een chocoladefudgelaag erbovenop? Imagine…
Bron: ‘Funky Vegan Bakboek’ van Emma Herngreen, Spectrum – € 20,99
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier