https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Breakfast of champions!

RECEPT: havermoutpannenkoeken met banaan en blauwe bessen

Op een weekdag smeren we al snel een boterham (al dan niet met Nutella) of eten we vlug een yoghurtje. In het weekend daarentegen mag het al wat meer zijn. Slaap vandaag lekker lang uit en geniet van deze heerlijke havermoutpannenkoeken met banaan en blauwe bessen. 

Voor 4 personen – Duurtijd: 20 min. + 30 min. rusten + 15 min. bakken
 

Dit heb je nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 200 g blauwe bessen (diepvries)
  • 30 g boter
  • 180 g havermoutvlokken
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 220 ml amandelmelk
  • 1 el suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • een snuifje kaneel
  • 1 ei
  • 1 el lijnzaad (biowinkel)
  • een snuifje zout
  • plantaardige olie om in te bakken
  • agavesiroop

Zo gemaakt:
 

1. Prak de bananen fijn en laat de blauwe bessen ontdooien. Smelt de boter. Mix de havervlokken tot een fijn poeder. Zeef dat samen met het bakpoeder in een kom en zet opzij.
 

2. Doe de amandelmelk in de mengkom van de keukenrobot en voeg er de gesmolten boter, de suiker, de vanillesuiker, de kaneel, het ei, het lijnzaad en een snuifje zout aan toe en meng. Voeg nu de fijngeprakte bananen toe en meng. Meng er lepel per lepel het gezeefde meelmengsel door. Laat het pannenkoekbeslag 30 min. rusten in de koelkast.
 

3. Kwast een koekenpan met antiaanbaklaag in met olie. Doe er een kleine pollepel van het dikke pannenkoekbeslag in. Bak in 2 min. goudbruin, keer de pannenkoek om en bak nog 2 min. tot ook die kant mooi goudbruin is. Werk zo het beslag verder op terwijl je de pannenkoeken stapelt. Serveer de pannenkoekenstapel met de blauwe bessen en eventueel nog wat extra plakjes banaan. Druppel er agavesiroop over.

 

Klik hier voor meer snelle en gemakkelijke recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content