Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alpro

Te gehaast om uitgebreid aan tafel te ontbijten?

RECEPT: deze mueslirepen met yoghurtcoating zijn het ideale breakfast on the go

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Niet iedereen heeft 's morgens de tijd om een havermoutpap met zeven stukken fruit, tien soorten noten en negen verschillende zaden te prepareren. Deze mueslirepen met yoghurtcoating zijn dé ideale breakfast on the go!

Op zoek naar inspiratie? Vind de allerbeste ontbijttips in de superhandige ontbijtgids van Alpro.

 

25 min. voorbereiding + 20 min. in de oven + 15 min. afkoelen

 

Dit heb je nodig voor zo'n 10 repen:

 

  • 250 g muesli (met noten en gedroogd fruit)
  • 100 g bloem
  • 100 g mengeling van noten en gedroogd fruit (fijngehakt)
  • 70 g honing
  • 30 g geraspte kokosnoot
  • 1 ei

 

Voor het glazuur:

 

  • 250 ml Alpro soya plantaardig alternatief voor yoghurt Aardbei-Rabarber
  • 1 el water
  • 1 el poedersuiker
  • 1 vanillestokje (of twee koffielepeltjes vanillearoma)
  • 2 el gelatinepoeder
  • 125 g aardbeien

 

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Verspreid de muesli en de fijngehakte mengeling van noten en gedroogd fruit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10 minuten in de oven. Roer het geheel halverwege om.

 

3. Meng de bloem met de geraspte kokos, de honing en het ei in een mengkom. Doe er de geroosterde mengeling bij en meng goed. Alles moet stevig aan elkaar blijven kleven. Is dat niet het geval? Voeg dan nog een beetje honing toe.

 

4. Verspreid het mengsel opnieuw over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk goed aan tot je een stevige plak van zo'n 2 cm dik bekomt.

 

5. Bak de plak 10 minuten af in de oven op 180°C. Snijd de grote plak in gelijke repen en laat ze daarna zo'n 10 minuten afkoelen.
 

6. Maak het fruitige yoghurtglazuur. Meng Alpro soya plantaardig alternatief voor yoghurt Aardbei-Rabarber met het warme water en de zaadjes van het vanillestokje in een kleine kookpot. Doe de gelatine bij de mengeling en roer goed tot de gelatine gelijkmatig verdeeld is. Warm het geheel op tot aan het kookpunt, maar laat het niet koken. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Doe het mengsel daarna in een middelgrote mengkom. Doe er de poedersuiker bij. Roer goed tot het yoghurtmengsel en de poedersuiker een dik, vloeibaar glazuur vormen. Laat het fruitige glazuur daarna zo'n 5 minuten afkoelen.

 

7. Dop een zijde van elke reep in het glazuur en laat het overschot eraf druipen. Draai ze om en leg de repen met de beglazuurde kant naar boven op een stuk bakpapier. Laat de repen rusten tot ze droog aanvoelen.

 

8. Werk de repen eventueel af met wat plakjes aardbei en een beetje extra glazuur.

 

 

Bron: Alpro

 

 

Meer onbijtinspiratie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '