Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Hebben jullie er iets van gemerkt?

NOOO: Ferrero verandert het recept van Nutella

Robine van Tilburg

We moeten het jullie vast niet meer vertellen, maar we love Nutella. En ook het merendeel van jullie rekent zich maar al te graag tot de Nutellafamilie. Maar Ferrero blijkt onlangs zijn recept voor Nutella veranderd te hebben…


De Duitse consumentenvereniging Verbraucherzentrale Hamburg besliste om de ingrediënten van een ‘oude’ en een ‘nieuwe’ pot Nutella met elkaar te vergelijken. En wat bleek? De hazelnootpasta onderging in Duitsland een heuse transformatie.

Nutella 2.0


Het suikergehalte stijgt in het nieuwe recept van 55,9% naar 56,3%. Het vetgehalte daalt van 31,8% naar 30,9%. Het aandeel mageremelkpoeder daalt dan weer van 8,7% naar 7,5%. Meer melkpoeder wil volgens de consumentenvereniging zeggen dat er minder cacao zit in de ‘nieuwe’ Nutella. Op de foto is bovendien duidelijk te zien dat de nieuwe hazelnootpasta een lichtere kleur heeft dan de oudere.

Heel wat Duitse Nutellafans zien der veranderingen als een achteruitgang en reageren verontwaardigd. Dingen die goed zijn, moet je niet veranderen, is hun mening. En daar zijn wij het klinkend mee eens. Al hebben wij eerlijk gezegd nog helemaal geen verschil geproefd… Jullie wel?

Hier heb je enkele Flairreceptjes met onze favoriete choco:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '