Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sneaky bastards

Met dit trucje doen restaurants jou meer eten

'Allez, nog een dessertje', terwijl je eigenlijk al vol zat bij het voorgerecht. Waarom doe je dat toch, te veel eten op restaurant? Onderzoek wijst uit dat het niet aan jou ligt. Aha!

Uit een onderzoek van de Cornell Universiteit blijkt dat het licht in een restaurant wel 'ns de boosdoener zou kunnen zijn van al dat overeten. Uit het onderzoek met 150 restaurants blijkt dat je in een donker restaurant bijna 39 procent meer eet dan in een goed verlicht etablissement. En dat is niet alles: in een goed verlicht restaurant ben je eerder geneigd om gezonde dingen te bestellen. In een donkerder restaurant zou je eerder grijpen naar gefrituurd voedsel en zoetigheden.

 

Mindfulness

De onderzoekers deden daarna nog een studie met 700 mensen. Weer waren alle goed verlichte etentjes gezonder dan de diners in het donker. De onderzoekers wijten dat aan het feit dat je alerter bent wanneer je in het licht eet. Je bent je bewuster van jezelf en wat je eet, waardoor je ook langer stilstaat bij de keuze van je gerecht.

 

Langzaamaan

Onderzoeker Brian Wansink countert wel nog: 'In het donker eten is niet alleen maar slecht. Hoewel je minder gezond eet, ga je in een donkere omgeving wel langzamer en minder eten, en geniet je meer van je eten.' Wat moeten we nu doen? Licht aan of uit?

 

Lees ook

Deze 5 drankjes drink je beter niet voor je gaat sporten

Tips van een personal trainer: zo heeft je work-out pas effect

17 dingen waar fitte vrouwen bij zweren

Maak jij ook deze grote fout tijdens het ontbijt?

Weet wat je eet: zo lees je etiketten als een pro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '