Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Makkelijke kersthapjes
© Silke Van Engeland voor Flair

Zero effort, maximaal genieten! 🎄

RECEPTEN: 4 x keilekkere kersthapjes en -dessertjes die er feestelijk uitzien én in een wip op tafel staan

De redactie

Met deze vijf makkelijke kerstrecepten maak je instant indruk aan je kersttafel, en toch heb je voor dit Boni-fingerfoodfeestmenu van Silke Van Engeland per recept amper tien minuten nodig. Win-win!

Flair x Boni

Wie is Silke Van Engeland?

Silke (@silke.van.engeland) is een creatieve foodie én ondernemer. Je kan bij haar terecht voor workshops, teambuildings, catering én receptinspiratie. Samen met Boni en Flair ontwikkelde ze makkelijke hapjes die even snel als fancy zijn. Een wauw-effect én geen uren in de keuken moeten staan? Dank u, Silke!

Geitenkaaskerstboom met toastjes van botergalettetjes

Geitenkaaskerstboom
Met dit gerecht maak je instant indruk aan je kersttafel en toch heb je amper 10 minuten nodig om het klaar te maken.

Dit heb je nodig:

  • 125 g Boni-geitenkaasrol (zonder korst)
  • 2 handjes verse peterselie
  • 1 tl pistachenoten
  • 1 tl granaatappelpitten
  • 1 tl gedroogde veenbessen
  • 20 botergaletten

Zo maak je het:

  1. Rol de geitenkaas tussen je handen tot een bol en boetseer die tot een soort kegel.
  2. Snipper de peterselie heel fijn en draai de geitenkaas erdoor.
  3. Versier de geitenkaaskerstboom met pistache, granaatappel en veenbessen.
  4. Leg de botergaletten gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal ze er om de beurt uit en prik er met een uitsteekvorm een ster uit. Herhaal dit voor alle koekjes.
  5. Zet de kerstboom op een bord, prik er bovenaan een ster op en leg de andere sterrenkoekjes errond.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Blinibord met zalm en kruidenkaas

Blinibord
Dit kan je volledig op voorhand maken. Enkel uit de koelkast halen wanneer je gasten er zijn en hallo fantastisch lekker hapjesbord!

Dit heb je nodig:

  • 200 g roomkaas look fijne kruiden
  • 100 g gerookte zalmforel
  • 1 pak Boni-blini’s
  • ¼ rode ui
  • verse dille
  • 1 tl rodepeperbolletjes
  • zeste van 1 limoen

Zo maak je het:

  1. Smeer met een koffielepel de roomkaas mooi uit oven een feestelijke schotel, blijf 2 cm van de rand.
  2. Snijd de zalmforel in reepjes en verdeel deze over de roomkaas.
  3. Verspreid de blini’s over de rand van de schotel.
  4. Werk af met fijngesnipperde rode ui, dille, peperbolletjes en zeste van limoen.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fancy chips met spicy garnalen

Cassavechips met garnalen
Dit überfancy hapje staat in no-time op jouw feesttafel en de voorbereiding duurt maar enkele minuten.

Dit heb je nodig:

  • 125 g noordzeegarnalen
  • 1 à 2 el mayonaise
  • 1 el sambal oelek (of naar smaak)
  • 100 g guacamole
  • zakje Boni cassavekroepoek
  • verse peterselie
  • snufje chilivlokken 

Zo maak je het:

  1. Meng de garnalen met de mayonaise en sambal tot een homogene garnaalsalade.
  2. Verspreid de cassave over een schotel en leg op elke chipje een lepeltje guacamole en garnalen.
  3. Werk af met fijngesnipperde peterselie en chilivlokken.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fingerfood dessert plate: browniekerstmutsjes en pimped roomsoezen

Makkelijke kerstdesserts

Dit heb je nodig voor de browniekerstmutsjes:

  • Boni-brownie
  • bakje frambozen (of aardbeien)
  • 2 el mascarpone
  • 2 tl suiker
  • 1 tl vanille-extract

Zo maak je het:

  1. Meng de mascarpone met suiker en vanille-extract tot een homogene gladde massa. Doe deze in een spuitzak met ronde mond.
  2. Steek rondjes uit de brownie met dezelfde diameter als je frambozen (ik gebruik hiervoor een appelboor). Snijd het rondje overlangs door zodat je er 2 krijgt.
  3. Spuit wat mascarponecrème op het brownieschijfje en zet daarop de framboos met de holle kant naar onder.
  4. Spuit nog een klein mascarponetoefje op de top van de framboos.
De perfecte afsluiter van een topdiner aan je salontafel!

Dit heb je nodig voor de roomsoezen:

  • 400 g Boni-profiteroles uit de diepvries
  • 50 g pure chocolade 72 %
  • 50 g saltedcaramelchocolade
  • 1 el brésiliennenootjes
  • 1 el smarties
  • 1 el koekjescrumble (bijvoorbeeld restjes van de botergaletten van bij de geitenkaaskerstboom)

Zo maak je het:

  1. Laat de profiteroles ontdooien.
  2. Smelt de chocolade afzonderlijk au bien-marie in een kommetje.
  3. Doop de profiteroles in de chocolade naar keuze en versier met toppings.
  4. Laat een paar minuten opstijven in de koelkast.
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

' ' ' '