Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Crisp

Wedden dat jij meteen voor een van onze toptips valt?

4 x een hemels kerstdiner op tafel zonder stress in de keuken

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Kerstgastvrouw zijn én gezellig met de voetjes onder tafel smullen van de kerstdis... Het klinkt als een wilde droom die nooit helemaal werkelijkheid zal worden. En toch! Wij hebben 4 toptips waarmee jij dit jaar heerlijk kan genieten van een zalig kerstdiner zónder de deur uit te moeten én zonder je gasten om de haverklap in de steek te laten. Holly jolly Christmas party!

De Foodbag-kerstbox

Ook dit jaar levert Foodbag een kerstfoodbox aan huis met daarin kraakverse Belgische ingrediënten, receptenfiches, een handig tijdschema, tafeldecoratie en eventuele extra’s zoals wijnen, mocktails en een kaasplank. Extra hartverwarmend: per verkocht feestmenu schenkt Foodbag € 10 aan Stichting Pelicano. Op die manier gaan ze samen de strijd aan tegen kinderarmoede.

Op het menu?

  • 4 hartige hapjes
  • Raviolini met vulling van truffel en luxechampignons
  • Breydelhammetje (of knolseldersteak in een verrassend korstje voor de veggies) met veenbessenmayonaise, verse kroketjes en elegante groenten
  • Trifle met gemarineerd fruit en Jules Destrooper-koekjes

Meer info/bestellen
Foodbag kerstbox

1,2,3, SUSHI!

Sushi Daily verblijdt het hele jaar door sushilovers met premium en verse sushirolls gemaakt door getrainde sushichefs. In het aanbod van Sushi Daily vind je ook grote sushischotels. Deze zijn ideaal om te delen met vrienden… Je hoort het al: perfect voor de eindejaarsperiode! Zo kan je meer tijd doorbrengen met je loved ones, in plaats van de hele tijd in en uit je keuken te moeten lopen.

Verder doneert Sushi Daily een deel van de opbrengst aan de Action Against Hunger, een goed doel dat vastbesloten is om levens te helpen redden, ondervoede kinderen een levensreddende behandeling te geven en dringend voedsel en water te leveren.

Meer info/bestellen
Sushi Daily

Het Crisp-kerstmenu van Sofie Dumont

Chef Sofie Dumont creëerde exclusief voor online versmarkt Crisp een toegankelijk menu waarmee echt iedereen in de feeststemming komt. Met producten van topkwaliteit, die zo goed en smaakvol zijn dat ze helemaal niet veel extra’s nodig hebben om te schitteren van smaak. En omdat de bereiding dit jaar eenvoudig, stressvrij én goed voor te bereiden is, schuif jij met evenveel plezier als je gasten de voeten onder tafel. Alle recepten van Sofie voeg je met één klik toe aan je winkelmandje in de Crisp-app. Recepten én verse ingrediënten? Dubbel check!

Op het menu?

  • Gegratineerde coquilles en vitello tonnato (of ceviche van wintergroenten voor de veggies)
  • Rollade van overheerlijk hertenvlees (of geroosterde knolselder met Comtékaas voor de veggies)
  • Luchtige chocolademousse of meringue met rode bessen

Meer info/bestellen
Crisp kerstmenu

Raclette party

Het perfecte eindejaarsfeest-en-chill-menu? Raclette! Bestel die van kaasaffineur Saint-Octave handig op de biologische, lokale en seizoensgebonden webshop eFarmz of zet zelf je kaaskenner-pet op en maak een selectie van de crème de la crème van de kazen.

Fan van lokaal, maar niet van raclette? En klinken pompoencappuccino en everzwijn- of knolseldersteak je wél als muziek in de oren? Dan kan het eindejaarsmenu van eFarmz je vast wel bekoren. De recepten en nodige ingrediënten krijg je gewoon aan huis geleverd.

Meer info/bestellen
eFarmz

Nog op zoek naar de leukste cadeaus voor onder de kerstboom? Dan kunnen onze kerstlijstjes je vast inspireren:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '