Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gemeente Koksijde

Wie zou dit makkelijk naar binnen spelen? 🤤

Eén jaar lang gratis garnaalkroketten verorberen? Koksijde pakt uit met wel erg smakelijke wedstrijd

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Een uitstapje naar de Belgische kust? Dat is niet compleet zonder een paar heerlijke garnaalkroketten naar binnen te spelen. Kan jij maar geen genoeg krijgen van de ambachtelijke lekkernij? Dan hebben we leuk nieuws! Koksijde pakt uit met een smakelijke wedstrijd waarbij de badplaats één jaar lang gratis garnaalkroketten weggeeft. Waar kunnen wij intekenen? 🤤

Oké, een gevarieerd eetpatroon is belangrijk, maar wat Belgische trots op je bord is dat net zo goed. En dat hebben ze in Koksijde prima begrepen. Naar aanleiding van de jaarlijkse Garnaalfeesten alsook het het eerste Belgisch Kampioenschap garnaalpellen lanceert de badplaats een ludieke culinaire wedstrijd. Eén gelukkige winnaar kan aan de haal gaan met maar liefst 156 garnaalkroketten. Dat komt neer op zo’n drie heerlijke garnaalkroketten per week.

Koning(in) van de garnaalkroketten

Wie nu spontaan begint te watertanden, haalt maar beter zijn/haar beste quiz skills boven, want er zijn twee belangrijke wedstrijdvragen te beantwoorden, wil je deelnemen. De eerste kan je met wat opzoekwerk makkelijk oplossen: wanneer wordt de 71ste editie van de Garnaalfeesten georganiseerd? De tweede vraag vraagt dan weer wat van je inschattingsvermogen. De badplaats wil namelijk weten hoeveel gram garnalen de winnaar van het BK garnaalpellen op zondag 26 juni op z’n teller zal zetten. Het BK schiet om 9 uur uit de startblokken. Verschillende enthousiaste deelnemers zullen dan een bak verse garnalen voorgeschoteld krijgen. Daarna gaat de timer in en proberen ze om ter meest garnalen te pellen. 

Denk je de oplossing te kennen? Of waag je gewoon graag een gokje? Deelnemen aan de verrukkelijke wedstrijd kan nog tot en met 24 juni 2022. Je kan je antwoorden makkelijk inzenden via een online formulier. Op 1 juli wordt dan uiteindelijk de gelukkige garnaal (sorry 😜) bekendgemaakt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '