Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Kom maar op met die pizza!

HOERA: pizza zou een positief effect hebben op je productiviteit

Het is bijna 1 september en dan hervatten we wellicht allemaal een beetje het dagelijkse leven. En daar hoort meestal extra productiviteit bij. Steek die pizza alvast in de oven, want onze favoriete guilty pleasure zou een extra boost geven aan je productieve zelf.

Als je op de wetenschap aan het wachten was om je te verzekeren dat pizza niet helemaal slecht voor je is, dan is dat moment nu eindelijk aangebroken! Hoewel je grootste verslaving niet per se altijd even goed is voor je gezondheid, zou een stuk pizza je wel motiveren om harder te werken. Dat blijkt althans uit een studie in het boek 'Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations' van Dan Ariely.

 

In het experiment van Ariely werden fabrieksarbeiders bij Intel in Israël één van drie beloftes gedaan aan het begin van hun werkweek als ze hun doel behaalden: een voucher voor gratis pizza, een cash bonus en een complimentje van de baas. De controlegroep kreeg geen van deze beloften. Al snel bleek dat pizza naar voren kwam als meest effectieve stimulans. Arbeiders die pizza beloofd werd, produceerden 6,7 procent meer dan de controlegroep.

 

Ook verrassend: pizza was aanzienlijk doeltreffender dan een cash bonus, die de productiviteit met 4,9 procent verhoogde. De groep die een complimentje kreeg deed het 6,6 procent beter dan de controlegroep. Als je dus vriendjes wil maken op kantoor, weet je wat je vanaf nu moet meebrengen!

 

Pizza

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '