https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Foodbag

'Ik ben veel te jong om stil te zitten', klinkt het bij de 63-jarige Marc De Baets.

CUTE: Foodbag schakelt gepensioneerden in voor het leveren van hun boxen

De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag heeft vanaf nu een eigen koerierdienst. Niet zo heel bijzonder, denk je? Wel, het bedrijf doet voor die dienst beroep op vijftigplussers en gepensioneerden. ‘Ik ben veel te jong om stil te zitten’, klinkt het bij de 63-jarige Marc De Baets. ‘Niks doen, daar word ik gek van.’ Cute!


Is jouw oma of opa nog te kwiek om eigenlijk alleen maar thuis te zitten? De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag schakelt hen maar al te graag in voor het leveren van hun maaltijdboxen. Foodbag zet als enige Belgische speler in de fresh food e-commerce in op een eigen distributiefirma. Met Foodwheels willen ze niet alleen hun leveranciers en producten ‘lokaal’ maken, maar ook de levering. En dus doet het bedrijf beroep op gepensioneerden en vijtigplussers om hen daarbij een handje te helpen. Marc De Baets (63, foto) werkte vroeger als tramchauffeur bij De Lijn en mocht er op 45 jaar alweer mee stoppen. Omdat hij naar eigen zeggen veel te jong is om stil te zitten, werkt hij nu één à twee dagen als koerier voor Foodbag. ‘De andere dagen van de week pas ik op kleinkinderen en geeft ik karateles. Zo zijn mijn dagen gevuld,’ vertelt hij.

Sociale contacten


Volgens Stéphane Ronse, co-eigenaar van Foodbag, gaat het om een win-winsituatie. ‘Niet enkel het extra loon is belangrijk voor onze gepensioneerde flexi-jobbers. We merken dat veel van onze koeriers net voor deze job kiezen omdat ze willen bijleren, hun netwerk willen verbreden en sociale contacten willen onderhouden, maar ook vooral plezier willen beleven. En da’s een plus voor ons, want de werknemers zijn enthousiast en daardoor stipt en hebben vaak een hoop professionele bagage en kennis.’

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content