Valentijn is coming up en daarom heeft Jef Berben drie romantische cocktails op basis van Liefmans Fruitesse gecreëerd. Vier jij met je lief of met je girl squad? Maakt niet uit, je scoort er so-wie-so mee. Het is origineel (het moeten niet altijd bubbels zijn, toch?), superlekker en de rode kleur geeft het nog net die extra touch. Zeker proberen!
Mixologist Jef Berben heeft speciaal voor valentijn drie cocktailrecepten samengesteld die je makkelijk zelf kan maken. De recepten zijn easy peasy (zelfs voor de grootste keukenkluns) en je hebt er geen tientallen ingrediënten voor nodig. Let’s get started!
1. Liefmans Fruitesse & Elixir
Dit heb je nodig:
- 1 citroen voor 20 ml (2 soeplepels) vers citroensap
- 20 ml (2 soeplepels) Elixir d’Anvers
- 120 ml Liefmans Fruitesse
-
IJsblokjes
Zo maak je de cocktail:
- Neem met een dunschiller enkele mooie zestes (dunne platte reepjes van de buitenkant van de schil) van de biocitroen. Heb je geen biocitroen? Was je citroen dan grondig. Leg de zestes opzij en pers de citroen.
- Schenk 20 ml versgeperst citroensap en 20 ml Elixir d’Anvers samen in een stevig glas, roer om en vul je glas met ijsblokjes.
- Top met 120 ml Liefmans Fruitesse. Garneer met een zeste van de citroen en een rietje.
Tip: gebruik enkel zelfgeperst vers citroensap.
2. Fruitesse Libre!
Dit heb je nodig:
- 1 limoen
- 1 koffielepel fijne suiker
- 10 ml donkere rum
- 120 ml Liefmans Fruitesse
-
IJsblokjes
Zo maak je de cocktail:
- Muddle (pureer) ½ limoen samen met de fijne suiker in een stevig glas tot de suiker opgelost is.
- Voeg 10 ml donkere rum toe.
- Vul je glas met ijsblokjes en top met 120 ml Liefmans Fruitesse.
Tip: werk het geheel af met een schijfje limoen
3. Amaretto Fruitesse
Dit heb je nodig:
- 1 biocitroen voor 20 ml (2 soeplepels) vers citroensap
- 20 ml (2 soeplepels) Amaretto di Saronno
- 120 ml Liefmans Fruitesse
-
IJsblokjes
Zo maak je de cocktail:
- Gebruik een dunschiller en schil enkele mooie zestes (dunne platte reepjes van de buitenkant van de schil) van de biocitroen (geen biocitroen? Was ‘m dan heel erg grondig).
- Hou de zeste opzij en pers de citroen uit.
- Schenk 20 ml versgeperst citroensap en 20 ml Amaretto di Saronno samen in een stevig glas, roer om en vul je glas met ijsblokjes.
- Top met 120 ml Liefmans Fruitesse.
Tip: garneer met een zeste van de citroen en een rietje.
Lees ook: