Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
chloe kookt
© heikki verdurm

Je scoort het kookboek vol lekkers nu met korting dankzij Flair!😍

YUM: dit zijn onze drie favo recepten uit ‘Chloé Kookt’

Evi Van Houdt

‘Chloé Kookt’ is het eerste kookboek van foodblogger Chloé Lauwers. Niet alleen staat het boordevol gemakkelijke recepten, het zijn ook stuk voor stuk gerechten die je écht op tafel wil toveren. En het beste van al? Je scoort het boek van Chloé nu met bijna 30 % korting dankzij Flair!

Wie een beetje van eten en koken houdt, is Chloé Lauwers, ofte Chloé Kookt, ongetwijfeld al eens tegengekomen op Instagram. De foodblogster uit Antwerpen heeft ondertussen al drie kookboeken op haar naam staan, en het eerste daarvan, ‘Chloé Kookt,’ scoor je nu voor een klein Flairprijsje!

In plaats van € 27 betaal je dankzij Flair maar € 18,99. Wie zegt er dat je geen kerstcadeautje voor jezelf kan kopen? Wij verzamelden alvast onze drie favoriete recepten uit het boek. Smakelijk!

Scamorza met honingtomaatjes

Dit heb je nodig (voor vier personen):

  • 500 g honingtomaatjes
  • 2 tl oregano
  • 2 tl honing
  • 400 g scamorza
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Neem een ovenschaal, doe de honingtomaatjes erin en giet er een scheutje olijfolie over. Kruid met peper, zout en een snufje oregano. Druppel de honing over de tomaatjes. Schud alles goed om, zodat de kruiden en de honing gelijkmatig verdeeld zijn.

3. Rooster de tomaatjes 30 minuten in de oven.

4. Snij de scamorza in plakjes en bak hem in een scheutje olijfolie, zodat hij een beetje krokant wordt. Hou het vuur goed in de gaten, want hij bakt snel aan!

5. Neem de geroosterde tomaten uit de oven en doe ze met al het kookvocht in de braadpan bij de scamorza. Laat een paar minuten sudderen op een zacht vuurtje. Zo trekt de gerookte smaak van de scamorza in het sap van de honingtomaatjes. Werk het bord af met verse basilicum.

© heikki verdurm

Zoeteaardappelcurry met limoen en chiliolie

Dit heb je nodig:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 kleine broccoli
  • 1 tl geel currypoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • snufje komijn
  • snufje cayennepeper
  • snufje kaneel
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • sap van 2 limoenen
  • verse koriander
  • 1 el chiliolie olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook tot ze beetgaar zijn. Kook ze liever iets te kort dan te lang, ze zullen nog verder garen in de curry.

2. Snij de teentjes knoflook en de ui fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoof mee aan. Voeg na een paar minuten de gekookte zoeteaardappelblokjes toe. Kruid met currypoeder, ras el hanout, komijn, cayennepeper, kaneel, peper en zout. Roer alles goed om.

3. Blus met de kokosmelk en verkruimel een bouillonblokje over de curry.

4. Breng de curry op smaak met het sap van twee limoenen. Laat de curry 5 tot 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

5. Verdeel de curry over de borden en werk af met verse koriander en enkele druppels chiliolie.

© heikki verdurm

Kippengehaktballetjes met rijst en yoghurtdressing

Dit heb je nodig:

  • 200 g kerstomaatjes
  • 200 g Griekse yoghurt
  • verse dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 2 tl honing
  • 40 g amandelschilfers
  • 300 g rijst
  • 600 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 2 tl kippenkruiden
  • 2 tl oregano
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de kerstomaatjes ± 25 minuten in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, peper en zout.

2. Voor de dressing meng je de yoghurt met fijngehakte dragon, 1 fijngeperst teentje knoflook, het sap van1 limoen en 2 tl honing. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

3. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren.

4. Bereid de rijst volgens de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.

5. Meng het gehakt met 1 ei en 3 el paneermeel. Kruid met peper, zout, 2 tl kippenkruiden en 2 tl oregano.

6. Rol gehaktballetjes van gelijke grootte. Doe dat met natte handen voor mooie gladde balletjes.

7. Bak de balletjes in een hete pan met een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zien. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.

8. Snij de ui en de rode puntpaprika’s, en stoof ze aan in dezelfde pan, samen met de rijst. Kruid met een snufje paprikapoeder en chilipoeder. Meng de geroosterde kerstomaatjes onder de rijst.

9. Verdeel de rijst en de kippengehaktballetjes over de borden. Serveer met de yoghurtdressing. Werk af met de amandelschilfers.

© heikki verdurm

Benieuwd naar nog meer receptjes? Je koopt ‘Chloé Kookt’ nu voor maar € 18,99 ipv € 27 via Flair.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap