Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

En daar bestaat een goede reden voor.

BEWEZEN: je eet het puntje van je cornetto best niet op

Robine van Tilburg
Hoe eet jij je Cornetto het liefst? Bijt je eerst het onderste deel van je hoorntje eraf om dan de rest op te smullen of bewaar jij het lekkerste – het poepeke van de Cornetto uiteraard – tot het laatst? In beide gevallen hebben we een shocking nieuwtje. Je eet het puntje van je Cornetto namelijk beter helemaal níét op.

We gaan jullie de ingewikkelde scheikundige verklaring grotendeels besparen, maar de Belgische scheikundige Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht beweert bij hoog en bij laag dat je het puntje van je Cornetto beter laat voor wat het is.

 

Waar we jullie leergierige breinen wél mee willen belasten is de beperkte uitleg. Je hoorde vast weleens van verzadigde en onverzadigde vetten. Daarbij is het alvast belangrijk om te onthouden dat onverzadigde vetten de 'goede' vetten zijn. Verzadigde vetten zijn 'slechte' vetten. Daarvan krijg je er dus best niet al te veel binnen. Houd dat in je achterhoofd.

 

Niets vervelender dan gesmolten chocolade aan je handen. Ook de Cornetto-makers beseffen dat blijkbaar maar al te goed. Daarom gaan ze de smelttemperatuur van de chocolade in het Cornettopuntje verhogen. Zo smelt de chocolade niet te snel in je hand. Doordat onverzadigde vetten vloeibaar zijn bij kamertemperatuur, zet men deze om in 'slechte' verzadigde vetten. Propere handjes in ruil voor je gezondheid? Waarom ook niet.

 

Niet duidelijk? Belgische scheikundige Bert Weckhuysen legt het je in onderstaande video met toeters en bellen uit.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

via GIPHY

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '