Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het zou een prima alternatief zijn voor pulled pork of bacon.

Wordt dit ‘afvalproduct’ onze nieuwe favoriete vleesvervanger?

Je zou er je tanden witter mee kunnen makenblauwe plekken mee doen verdwijnen en nu is er nog een reden om je bananenschil niet weg te gooien: het zou een uitstekende vleesvervanger zijn. Steeds meer veganistische foodies experimenteren met het afvalproduct in hun gerechten. Het zou een lekker alternatief zijn voor wie van pulled pork of spek houdt.


Er is ons al meermaals duidelijk gemaakt dat de schil van een banaan tjokvol gezonde voedingsstoffen zit. Alleen… Wie heeft er nu zin om op dat gele, rubberachtige spul te zitten kauwen? In ons hoofd hoort het nergens anders thuis dan in de vuilnisbak. Maar daar moeten we ons blijkbaar dringend overzetten, want bananenschil is goed op weg om een populaire vleesvervanger te worden.

Melissa Copeland, die blogt onder de naam The Stingy Vegan, postte onlangs dit recept voor pulled pork sandwiches op basis van bananenschil. ‘Je bent waarschijnlijk net zo sceptisch als ik over bananenschil, dus laat me toe je gerust te stellen: neen, ze zijn niet bitter en smaken niet naar banaan. Het geheim is om bananen te gebruiken die nog niet helemaal rijp zijn, omdat de schil dan steviger en dikker is. Je schraapt het witte deel aan de binnenkant ervan af en gebruikt wat overblijft’, legt ze uit op haar blog.

 

We moeten toegeven: het ziet er lang niet slecht uit. Copeland is bovendien niet de eerste om te experimenteren met dit ‘afvalproduct’. Anderen maakten er zelfs al crispy bacon van. En als je toch echt niet kan wennen aan de textuur, kan je de schil ook verwerken in vegetarische gehaktballetjes. Opties genoeg, dus. Zeg nu zelf: het kan niet goedkoper en je hebt het waarschijnlijk gewoon in je keuken liggen. Waarom zou je het niet proberen?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '