Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

AHA: dit is waarom je beschimmeld brood beter niet meer opeet

Om voedselverspilling tegen te gaan, moeten we af en toe iets minder kieskeurig met ons voedsel omgaan. Zo kan je fruit met een deukje best opeten en hoef je niet alles weg te gooien wanneer het de vervaldatum heeft bereikt. Maar er zijn ook dingen die je beter niet meer opeet wanneer ze de eerste tekenen van verval vertonen, en brood is er daar één van.

Wie z'n boterhammetjes al eens liet zitten voor een lekkerdere (en vaak ongezonde) lunch, heeft het al eens meegemaakt: beschimmeld brood. Vaak gaat het maar om enkele kleine plekjes, en lijkt niet heel het brood slecht te zijn. Opeten dan maar? Nope, beter niet.

 

Het beschimmeld stuk van je brood afsnijden, zou namelijk niet de oplossing zijn. De wortels van de schimmel zouden namelijk heel snel verspreiden in zachte voedselsoorten zoals brood. Daardoor zou je voedsel al veel verder besmet kunnen zijn dat het op het eerste zich zou lijken. Jakkes!

 

Heb je slechts één beschimmelde boterham? Dan nog is het géén goed idee om de rest van je brood te zitten oppeuzelen. Schimmels kunnen zich namelijk heel snel verpreiden van de ene snee naar de andere. Bovendien is schimmel vaak een teken dat er ook al andere slechte bacterieën in je eten zijn gekropen. Niet zo'n fris idee, toch?

 

Wat dan wél de oplossing is? Gewoon braaf je boterhammetjes opeten – een een paar boterhammen invriezen als je geen heel brood in enkele dagen opkrijgt. Benieuwd welke andere beschimmelde voedselwaren (on)veilig zijn om op te eten? Wij maakten voor jullie een handig overzicht.

 

Meer weten over all things food? We verzamelden onze leukste foodweetjes- en ideetjes op onze nieuwe Facebookpagina 'Flair Food'.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '