Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat denk jij?

AHA: bevat een croque-monsieur meer calorieën dan een gewone boterham met ham en kaas?

Robine van Tilburg
Een croque-monsieur categoriseren we meteen in het fastfoodhokje, maar een dubbele boterham met ham en kaas? Die categoriseren we gevoelsmatig gewoon in de doordeweekse lunch. Is er dan ook echt een verschil in voedingswaarden tussen een croque-monsieur en een dubbele boterham met ham en kaas?

Natuurlijk niet! Een croque-monsieur en een dubbele boterham met ham en kaas bevatten gewoon exact dezelfde voedingswaarden. Je croque-monsieurmachine pompt tijdens het opwarmen dus niet opeens een hele hoop extra calorieën in je boterhammen met ham en kaas.

 

Geloof je ons nog niet helemaal? Maak dan de vergelijking met een bord spaghetti. Of je je spaghetti nu koud of warm opeet, het aantal calorieën en de voedingswaarden die het gerecht bevat, blijven onveranderd. Logisch, toch?

 

Een croque-monsieur bevat zo'n 450 kcal als je twee witte boterhammen belegt met een plak kaas, een plak ham en flink wat smeerboter. Als je diezelfde boterhammen opeet alvorens ze krokant te maken in de croque-monsieurmachine, heb je exact dezelfde voedingswaarden binnen.

 

Wil je je croque-monsieur (of gewoon je boterhammen met ham en kaas) iets gezonder maken? Dan gebruik je best volkoren brood in plaats van wit brood. De boter laat je dan ook best achterwege. Zo spaar je al makkelijk zo'n 150 kcal uit. Smakelijk!

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '