https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Jeremy Wong Weddings via Unsplash

Onthoud dat het joúw huwelijk is, niet dat van een ander.

5 manieren om ‘nee’ te zeggen tegen familie en vrienden die zich moeien met de organisatie van je huwelijk

Laten we eerlijk zijn: de kans dat je élk idee, suggestie of detail dat familie en vrienden je aanreiken voor je huwelijksdag geweldig zal vinden, is klein. Onthoud dat het joúw huwelijk is, niet dat van een ander. Op een beleefde manier ‘nee’ zeggen zonder op lange tenen te trappen, is geen sinecure. Toch is het niet onmogelijk.

1. ‘Laten we een compromis sluiten.’


Zelfs als je de meest chille familie en vrienden hebt, maakt een huwelijksaankondiging heel wat los. Plots worden er tal van dingen van je verwacht die jij misschien totaal niet had zien aankomen.

Gelukkig bestaat er zoiets als een compromis. Wil je moeder graag dat je haar 30 jaar oude trouwjurk draagt, maar vind jij die ietwat gedateerd? Neem een kleermaker onder de arm of opteer voor de oorbellen die zij op haar trouwdag droeg, zodat je toch iets van haar aan hebt op je bruiloft.

2. ‘Het zou veel voor [naam van je partner] en mij betekenen als we het op onze manier konden doen.’


Een compromis sluiten is één manier om de suggesties van je familie en vrienden te omarmen, maar niet alle verzoeken zijn even simpel. Zo zijn er nog steeds heel wat ouders die erop staan dat hun kinderen voor de kerk trouwen, ook al zijn ze niet gelovig.

Bij issues als deze is het belangrijk om er rustig over te praten en jullie besluit om niet voor een kerkelijk huwelijk te kiezen duidelijk uit te leggen. Je ouders zullen er misschien niet om staan te springen, maar als deze beslissing juist aanvoelt voor jullie, hebben jullie goed gekozen.

3. ‘Leuk idee, maar we gaan er onze eigen draai aan geven.’


Je tante mag nog zo geweldig kunnen bakken, aangezien ze nog nooit een bruidstaart heeft gemaakt, begrijpen we volledig dat je een professionele bakker verkiest. Laat haar daarom cupcakes bakken als bedankje voor je gasten. Iedereen blij!

4. ‘Laten we een minder belangrijke dag kiezen.’


Je collega – die sinds kort een fotografie-opleiding volgt – heeft voorgesteld om je huwelijk te shooten. Omdat je een huwelijksdag nooit opnieuw kan doen, begrijpen we waarom je daar wat weigerachtig tegenover zou staan.

Vraag haar daarom om je verlovingsfoto’s te maken als ‘test’. Zijn ze goed, dan mag hij of zij ook je huwelijk doen. Vind je ze maar zo-zo, dan huur je beter een professional voor the real deal.

5. ‘Het schema is reeds opgesteld.’


‘Sorry, tante Julia. Er is al een band voorzien om te spelen tijdens de receptie. U zal helaas uw ongetwijfeld fantastische jazzversie van ‘I Will Survive’ niet kunnen brengen.’

Eenmaal het schema van jullie dag vastligt, kan je je daarachter ‘verschuilen’ wanneer er last-minute nog mensen op de proppen komen met hun geweldige ideeën. Gelukkig maar!

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content