Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jen P. via Unsplash

Time to get eggcited!

DIY: 9 schattige ideetjes om zelf je paaseieren te versieren

Ben je nog op zoek naar enkele ideetjes voor je paasbrunch? We’ve got you covered! Je kan namelijk heel makkelijk zelf je paaseieren versieren. Zo ziet het er meteen een pak feestelijker uit, toch?


 

Felblauw + goud


Ziet er heel moeilijk uit, maar eigenlijk is deze DIY best makkelijk. Het enige wat je nodig hebt, zijn drie kleuren verf en een verfborstel. Kies om te beginnen een tint uit die je als basiskleur wil gebruiken en geef je eieren een eerste laag. Als dit goed droog is, ga je de verfborstel in de andere kleuren doppen en vervolgens een stippende beweging maken. That’s it!

Easy patroontjes


Voor deze DIY heb je nog minder benodigdheden nodig. De enige tool die je moet gebruiken, is namelijk een zwarte alcoholstift. Iets wat we bovendien ook al vaak in huis liggen hebben.

Black and white


Minimalistisch, maar op hetzelfde moment ook ontzettend schattig. Om deze creatie na te maken, heb je eerst en vooral wat zwarte en witte verf nodig. Daarnaast kan je ook een fijn zwart stiftje en wat zwarte draad gebruiken.

Creatief met papier


Geen zin om met verf aan de slag te gaan, maar heb je wel fijne vingers? Neem er dan een schaar en verschillende kleuren papier bij. Als alternatief kan je ook voor stof kiezen. Vervolgens hoef je alleen maar patroontjes uit te knippen en die op je eitjes te plakken.

Mix van felle kleurtjes


Benodigdheden? Enkele felle kleuren verf, witte verf én een verfborstel. Verf je ei telkens in de gekozen kleur, laat goed drogen en zet vervolgens met de witte verf korte strepen.

Colourblocking


Opnieuw een makkelijke manier om je eitjes een stijlvolle touch te geven. Haal een mix van je favoriete kleuren verf in huis en een rolletje tape. Vervolgens plak je de eieren af en kan je beginnen met verven.

Marmereffect


Fan van marmer? Dan ga je deze DIY geweldig vinden. Om deze creatie na te maken, heb je een plastic bakje, blauwe nagellak en een dun stokje nodig. Vul het bakje met water, laat er enkele druppeltjes nagellak in vallen en roer er nu met je stokje in. Vervolgens wil je de eitjes in het water doppen en laten drogen.

Dierenprint


Dierenprint is hot en niet alleen op vlak van kledij. Je kan ook je paaseieren versieren met je favoriete print. Ook hier heb je alleen maar zwarte verf of een iets fijnere zwarte alcoholstift voor nodig.

Touch of green


Ben jij een echte plant lady? Laat je dan inspireren door deze DIY. Het makkelijkste is om een patroontje van je favoriete plant op te zoeken en dit vervolgens over te tekenen op papier. Deze kan je vervolgens rechtstreeks op je ei kleven. Voor een tropisch effect, verf je je eieren eerst nog in een felle kleur zoals bijvoorbeeld knalroze.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '