Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Scott Webb via Unsplash

5. Je zal snakken naar een moment met z’n tweeën.

9 dingen die niemand je vertelt over je huwelijksdag

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Je was al zo vaak te gast op een bruiloft dat je intussen wel weet hoe zo’n huwelijksdag in elkaar steekt, toch? Better think again. Niemand kan je voorbereiden op deze 9 dingen die je zonder twijfel zal meemaken op de dag dat je officieel iemands vrouw wordt.

Die 10 minuten voor de ceremonie zijn het meest stresserende moment van de dag.


De 10 minuten voor je naar het altaar wandelt – al dan niet aan de arm van je een familielid of goede vriend(in) – ga je kapot van de zenuwen. Wat logisch is, aangezien je op het punt staat een beslissing te maken die je leven zal veranderen in het bijzijn van je dierbaren. Maar als het troost mag zijn: je zenuwen pieken tijdens deze 10 minuten, daarna wordt het alleen maar leuker.

Hou gewoon in je achterhoofd dat je wederhelft aan het altaar op jou staat te wachten en dat jullie binnen enkele minuten officieel man en vrouw of vrouw en vrouw zijn. En dan zouden we het prachtige feest nog bijna vergeten dat vervolgens zal losbarsten!

.

De ceremonie is het beste gedeelte.


Zo’n huwelijksceremonie – godsdienstig of niet – heeft iets magisch. De tradities, de geloften en al je vrienden en familie die deel uitmaken van een van de meest speciale momenten in je leven: een mens zou voor minder kippenvel krijgen!

Ons advies? Probeer alles – ondanks de zenuwen – zo bewust mogelijk mee te maken en in je op te nemen. Je wil deze herinneringen nooit meer vergeten.

.

Je gezicht zal volledig verstijfd zijn van het vele lachen.


Je huwelijksdag is zonder twijfel een van de beste dagen van je leven. Je zal dan ook van ’s ochtends tot ’s avonds met een glimlach van oor tot oor rondlopen. Reken daar ook nog de shoot met de fotograaf bij, en je weet: er zal véél gelachen worden.

Zelfs mocht het regenen op jullie bruiloft, zal je nóg als een breedsmoelkikker de dag doorbrengen. Die stijve kaken de dag erop neem je er maar al te graag bij.

.

Je zal versteld staan van alle liefde en steun die je krijgt van je familie en vrienden.


Of je het nu wil of niet, jij en je husband of wife to be zullen de hele dag lang in de belangstelling staan. Al je vrienden, familie en collega’s zijn hier speciaal voor jullie!

Verwacht je dus aan veel knijpjes in de kaken van tantes en complimenten van je besties over je jurk. Neem het van ons aan, je zal overspoeld worden met liefde en warmte van de mensen rondom je.

.

Je zal snakken naar een moment met z’n tweeën.


Die liefde en warmte van je gasten is heerlijk, maar ook bijzonder overweldigend. Er is dan ook niets mis mee om even naar buiten of naar het toilet te ontsnappen, met z’n tweeën of alleen.

De meest speciale minuten van de dag zijn de momenten net voor de ceremonie, de speeches, de openingsdans, het aansnijden van de taart, etc. waarop jullie je samen kunnen voorbereiden en elkaar moed kunnen toespreken wanneer de zenuwen de bovenhand nemen.

.

Je zal stikkapot zijn (maar dankzij de adrenaline voel je er niets van).


Laten we eerlijk zijn: de nacht voor een huwelijk slaapt een bruid(egom) niet bepaald als een roos. Zal iedereen tevreden zijn met de tafelschikking? Zullen de kindjes van je zus hun taak als bloemenmeisjes serieus nemen? 101 Vragen zullen er door je hoofd razen en voor je ’t weet, gaat de wekker.

Onze tip: véél concealer. Meer heb je niet nodig, want geloof ons: de adrenaline zal ervoor zorgen dat je zal kunnen doorgaan tot in de vroege uurtjes.

.

De dag zal niet helemaal verlopen zoals jij ‘m in je hoofd had.


Er zal iets mis gaan. Dat kan iets groots zijn of iets kleins. Hoe dan ook: laat het los en denk aan het volledige plaatje. Kan je dit probleem makkelijk oplossen? Zullen je gasten het zich binnen een jaar nog herinneren? Amuseren ze zich nog? Amuseer jíj je nog? 

Indien je al deze vragen snel kan beantwoorden, is er niets aan de hand. Blijf gewoon genieten van je feest en schaam je niet om taken te delegeren. Weddingplanners, vrienden en familieleden zijn er nu eenmaal opdat jij je op je bruiloft niet bezig hoeft te houden met enige drama.

.

Het meest magische moment zal plaatsvinden wanneer je het het minst verwacht.


De kans is groot dat het meest magische moment zal plaatsvinden wanneer je het het minst verwacht. Een gestolen minuutje of twee met je echtgeno(o)t(e) in spe, een knuffel van je opa of een onverwachte maar hilarische speech van die ene studiegenote met wie je ooit een kot deelde: be prepared to cry. 

.

Je zal je anders voelen.


Zelfs als je al jaren samen bent en -woont, zal jullie relatie pas écht officieel aanvoelen eenmaal jullie voor de wet getrouwd zijn.

Het verschil zal niet gigantisch zijn, en toch zal de sfeer tussen jullie een tikkeltje anders zijn. Al was het maar omdat je vanaf nu naar je partner moet verwijzen als je echtgenoot of echtgenote in plaats van je lief.

.

[td_smart_list_end]

Sta je op trouwen? Lees dan ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '