Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Zin om je stekje een update te geven?

SPOTTED: deze 5 trends zagen we op interieurbeurs Maison&Objet

Benieuwd wat er volgend jaar hot en happening is in je interieur? Wij trokken gisteren naar Parijs om op de populaire interieurbeurs Maison&Objet de nodige inspiratie op te doen. Dit waren de 5 meest opvallende trends.

Terracotta meets pink


Hoewel spiced honey onlangs nog bestempeld werd als trendkleur van het jaar, leek terracotta alom vertegenwoordigd op Maison&Objet. De combinatie met een warmere toets van pastelroze (denk: oudroze of perzik) vormt een perfecte match voor je interieur. Vind je het net iets te gewaagd om je muren in terracotta of roze te verven? Ook accessoires in die aardse kleur doen het bijzonder goed.

Duizend-en-een-nacht


Midnight blue, goudkleurige sterretjes, kamelen palmbomen… Wij krijgen het spontaan gezellig warm bij het zien van de vele items die doen terugdenken aan Duizend-en-een-nacht en het sterrenstelsel. En yep, ook goud is nog niet out. Het is nog lang geen tijd om je collectie goudkleurige deco-items op te bergen. Goudtinten blijven het ook de komende tijd nog ontzettend goed doen. Je kleine spruit een goede nachtrust bezorgen? Ook bij kindermerk Nobodinoz zochten ze inspiratie in het thema.

Terugkerend terrazzo


Net als goud is ook terrazzo nog lang niet aan zijn retour bezig. Hoewel we het materiaal de laatste jaren vooral op grote oppervlakken zoals keukenaanrechten en vloeren spotten, wordt het nu steeds vaker gebruikt voor kleinere interieuraccessoires voor een subtiele terrazzo-toets. De lampen van het Belgische XLBoom in samenwerking met Bentu zijn bijvoorbeeld een echte eyecatcher (die roze! ?).

Back to nature


Keramiek, riet, planten en dieren(prints)… Iedereen wil buiten naar binnen brengen, en dat doen ze onder andere met een krokodillenkandelaar (in een goudtint, uiteraard) over leeuwenhaakjes (idem) tot kussens met een gigantisch struisvogelhoofd. We zien ook potjes, borden en ander servies in handgemaakt keramiek, donkergroen als hoofdkleur en planten om elk leeg plekje in je huis mee op te vullen.

Verbluffend velvet


Velvet was de afgelopen seizoenen al een enorme trend in je kleerkast, maar ook op vlak van interieur is het nostalgische stofje aan een flinke comeback bezig. Zo komt het iconische Fatboy met een verrassende velvetcollectie, creëerde Madam Stolz lampen in velvet (mét typische vintage feel) en lanceerden het Deense kindermerk Sebra en het Belgische Coco & Pine het stofje ook in hun babycollecties.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '