Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5. Planten staan graag samen.

START TO PLANT: 8 tips om je planten (langer) in leven te houden

Ben jij verzot op planten, maar heb je allesbehalve groene vingers (Lees: zelfs cactussen verschrompelen bij jou na enkele weken)? Lees dan vooral snel verder, want dankzij onderstaande tips maak jij er geen potje van en leven jouw kamerplanten nog lang en gelukkig.

  1. Verdrink ze niet: te veel water is het grootste gevaar voor kamerplanten.
  2. Gun ze rust: vrijwel alle planten hebben een rustperiode nodig, meestal in de winter. In deze periode hebben ze minder water en voeding nodig, en staan ze liever wat koeler.
  3. Geef ze extra vocht: de verwarming en andere warmtebronnen kunnen de lucht in huis erg droog maken. Het is daarom belangrijk om je planten te besproeien.
  4. Let op ziekten en plagen: een of twee kleine insecten of plagen zijn gemakkelijk te verwijderen, maar als je plant echt is aangetast, is er geen redden meer aan. Van te veel water geven zie je niet meteen effect, maar als je dit blijft doen, overleeft je plant het niet.
  5. Planten staan graag samen: vrijwel alle planten doen het beter wanneer ze samen staan.
  6. Leer verpotten: sommige planten groeien langzaam, maar andere kun je nauwelijks bijbenen. Leer nu hoe je verpot, voordat je collectie je huis overwoekert.
  7. Kies je planten slim: het is helaas onmogelijk om een mooie, zeldzame plant in een kleine, koude flat te houden als hij alleen bij tropische temperaturen overleeft. En al zijn je vingers nog zo groen, je kan een schaduwplant niet op een zonnige vensterbank laten overleven.
  8. Investeer in gereedschap: met een plantenspuit kan je gemakkelijk je planten water geven en tegelijkertijd de luchtvochtigheid verhogen en stof verminderen. Schotels zijn ideaal als je je planten van onderaf water geeft, en met plantenvoeding van goede kwaliteit blijven je planten er gezond uitzien.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '