Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gravity Home

Welke kleur gebruik je dan best wél?

Huis verkopen? Dan vermijd je best deze kleuren op de muren

De redactie

Heb je je droomhuis gevonden en is het tijd om je huidige stulpje te koop te zetten? Waarschijnlijk ben je al druk bezig met het afstruinen van Pinterest voor de nodige interieurinspiratie voor je nieuwe huis, maar misschien moet je ook nog wat aandacht besteden aan je oude huis. Wil je het voor een zo’n goed mogelijke prijs verkopen, tenminste.


Het inrichten van je huis kan een behoorlijk karweitje zijn; dat geldt zowel voor het uitzoeken van de meubels als voor de kleuren die je op de muren smeert. Want wat vind jij mooi? En wat wil je lief? Jullie moeten uiteraard ook een beetje overeenkomen...

Verkoopwaarde


Zet je je huis te koop, dan moet je vooral rekening houden met de potentiële kopers. Hoe het huis er vanbinnen uitziet, kan namelijk veel invloed hebben op de verkoopwaarde van het huis. De kleuren van de kamers zijn daarbij van grote invloed, zo ontdekte het Amerikaanse Zillow. Het vastgoedplatform deed onderzoek op basis van 50.000 verkochte huizen in allerlei interieurkleuren.

Donkergrijs


Na het onderzoek konden de onderzoekers concluderen dat je beter geen donkergrijze muren kunt hebben als je je huis zo goed mogelijk wil verkopen. Vooral in de eetkamer kan je deze kleur beter vermijden; het zou de verkoopprijs met 1.000 euro verminderen. In de kamers die vaak gebruikt worden – zoals de slaapkamer – zou je beter geen terracottakleur op de muren kunnen smeren. Dat zou je zo’n 710 euro kosten.

Wie dacht dat wit een fijne, neutrale kleur is, heeft het ook bij het verkeerde eind. Potentiële kopers zouden er niet gecharmeerd door zijn, want de tint wordt vaak ervaren als onpersoonlijk. De verkoopwaarde van je huis zou er niet veel door zakken (zo’n 70 euro), maar toch.

Wat dan wel?


Hoewel donkergrijs geen verstandige keuze is, is lichtgrijs wel een goede optie. Verf je de muren van de woonkamer in deze kleur, dan komt dat de verkoop ten goede. In de slaapkamer zou kaki het goed doen.

Tekst: Carolien Tsao.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '