Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marta Majewska / Joost Govers

Hoe leuk zijn die Playmobilmagneten?

7 lekker goedkope DIY’s om je kot sfeervol in te richten

Mag jij in september (terug) op kot maar laat je budget het helaas niet toe om leuke decoratie te gaan shoppen? Hier zijn 7 easy peasy, lekker goedkope DIY’s om deze vakantie zelf nog in elkaar te knutselen.

Machtige magneten


Dit heb je nodig: PLAYMOBIL® figuren – kleine magneetjes – secondelijm

Lijm een magneet op de rug van een PLAYMOBIL® figuur en laat even drogen.

Prikbord met pit


Dit heb je nodig: kurkvellen – mesje – sticky notes – duimspijkers

Snij 2 identieke ananassen uit de kurkvellen. Maak bij de ene onderaan een gleuf tot in het midden, maak in de andere bovenaan een gleuf tot in het midden. Zo kan je ze in elkaar schuiven en blijft de ananas rechtop staan.

Hanging gardens


Dit heb je nodig: dik touw – gouden bloempotten (of andere kleur) – plakletters – cactussen of andere planten

Snij 8 even lange stukken koord. Wij namen 90 cm per koord, maar dat hangt af van op welke hoogte je de plant wil hangen. Knoop de touwen op het einde en knip de eindjes allemaal even lang. Hang de pot erin (zonder plant nog even) en neem de touwen per 2. Knoop per 2 touwen opnieuw op zo’n 5 cm van de eerste knoop. Verdeel nu de touwen opnieuw en laat ze zo’n 5 cm verder opnieuw samenkomen. Knoop hier opnieuw. Doe je plant in de bloempot, pak de touwen bovenaan samen en hang op.

Kruidentuintje


Dit heb je nodig: 1 glazen bokaal per kruidenplant – kruidenplanten (in de supermarkt) – extra potgrond – mikadospelstokjes of satéstokjes – papier, schaar, stift en plakband

Zet elke kruidenplant in een glazen bokaal en voeg zo nodig extra aarde toe. Snij papier in repen van 5 cm. Vouw dubbel en schrijf er de naam van het kruid op. Plaats een stokje in de vouw van het naamkaartje en plak het papier aan de binnenkant vast met plakband. Geef de kruiden water (echt, niet vergeten!).

Tip: de kruiden in pot die je in de supermarkt koopt, hebben véél wortels. Deel ze op en zet ze in verschillend potjes om hun overlevingskans te vergroten. Zo krijgen ze ook meer plaats om groter te groeien.

Binnenkomer


Dit heb je nodig: grote (zoete) aardappel – mat – verf (waterproof lakverf) – schaaltje voor de verf

Snij een vorm uit een (zoete) aardappel. Wij kozen voor tropische cactussen. Let erop dat je niet te klein snijdt. Giet verf in een schaaltje en doop de aardappel erin. Maak stempels op de mat en laat drogen. Fixeer daarna eventueel nog met haarlak zodat de stempels beter blijven zien.

Speelse onderleggers / dekseltjes


Dit heb je nodig: strijkparels – vormpjes – rietjes – bakpapier – strijkijzer

Leg de strijkparels in het gewenste motief op het vormpje en laat een (of meerdere, als je dikke rietjes hebt) stekels vrij. Leg daarover (voorzichtig, want je zou niet de eerste zijn die haar strijkparelwerk van nul moet herbeginnen omdat het op de grond gevallen is) een stuk bakpapier. Strijk er voorzichtig overheen, zodat de parels lichtjes smelten. Laat volledig afkoelen voor je ze weer aanraakt, want het plastic blijft lang heet.

Koddige kapstok


Dit heb je nodig: 5 PLAYMOBIL® figuren – verfroller – witte verf – secondelijm – houtlijm – 2 houten plankjes (37cm x 7 cm x 2 cm; 37 cm x 2,5 cm x 2 cm)

Verf de plankjes helemaal wit (of in een andere kleur naar keuze). Laat het goed drogen. Lijm de plankjes met secondelijm tegen elkaar zodat je een zitgedeelte creëert voor de PLAYMOBIL® figuren. Lijm de figuurtjes met hun rug tegen het plankje en laat goed drogen. Bevestig de kapstop rechtstreeks tegen de muur met lijm of bevestig met een haakje.

[td_smart_list_end]

Foto’s: Joost Govers / Playmobil: Marta Majewska.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '