Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Duik met plezier je bed in!

Advertorial

Voel je je depri door de pandemie? Je bent niet de enige … Volgens het Life at Home-rapport van IKEA ervaart 24% van de Belgen een negatieve impact van de pandemie. Waar vind je dan een beetje troost? Voor 52% van de mensen is dat door te slapen en je thuis lekker op je gemak te voelen. Wil jij ook een zen-cocon creëren en slapen als een roos? Volg de gids!

#ElkeDagEenGoedGevoel

Hoe lig jij in bed?

Om te slapen als een marmot en ’s morgens fris en fruitig op te staan, moet je eerst je ideale slaaphouding zien te vinden. Het geheim? Een matras en een kussen die afgestemd zijn op jouw behoeften. Voor een optimaal slaapcomfort moeten je hoofd, je nek en je wervelkolom op één lijn liggen. Ben je een buikslaper, neem dan een laag kussen. Slaap je op je zij of op je rug, kies dan beter een hoog kussen. Heb je liever een optie die zich aanpast aan je lichaam? Kies dan een ergonomisch kussen en je zult slapen als een roos …

Links : NORRAKER, Kruk, berk – 29,99€
In het midden: AINA, Stof per meter, grijs, 150cm – 7€/meter
Rechts : STJÄRNBRÄCKA, Dekbed, warm – 29,99€

Lekker donker

Nog een truc om je nachtrust te redden, is duisternis in je kamer. Met verduisteringsgordijnen en een oogmasker val je als een blok in slaap! Laat voor het slapengaan computers, smartphones en andere schermen voor wat ze zijn. Zo geef je je lichaam de tijd om melatonine, aka het gelukshormoon, aan te maken. Dompel jezelf in plaats daarvan onder in een gezellige sfeer met warm licht, alsof je naar een prachtige zonsondergang zit te kijken …

Niet te warm, niet te koud

Maak jij het graag lekker maar té warm in je slaapkamer voordat je gaat slapen? Die gewoonte zul je moeten afleren. Met een temperatuur van 16 à 18°C in je slaapkamer maak je het meeste kans op een rustgevende nacht. Nog een must? Een kussen met daarin een verkoelende gel om te voorkomen dat je bezweet wakker wordt.

Sssst …

Val je maar niet in slaap door lawaai of word je ’s nachts wakker van geluiden? Tover je slaapkamer om in een echte oase van rust met dikke gordijnen of een wollen tapijt, die isoleren tegen geluidsgolven.

Adem in, adem uit

Je denkt er misschien niet altijd aan, maar frisse lucht in je kamer laten is essentieel. Laat elke dag 10 à 15 minuten lang een frisse bries door je slaapcocon waaien: ideaal om de kamer te verluchten en te ventileren. Voor nog gezondere binnenlucht kun je ook een degelijk luchtzuiveringssysteem installeren.

Byebye rommel

Geen puf om op te ruimen? Bedenk wel: hoe opgeruimder je kamer, hoe meer ‘zen’. Ook de kleur is niet onbelangrijk. Kies voor de muren blauw, geel of groen, want die kleuren hebben een ontspannend effect. Vermijd daarentegen paars, dat eerder een stimulerend effect heeft. En, klaar om op beide oren te slapen?

Een beter leven begint bij lekker slapen!

Beluister hier onze reeks podcasts.

Surf naar IKEA.be voor meer inspiratie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier