Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Fujifilm & ©Noracontetout

In een paar stappen heb je een leuke collage die je ruimte meteen opfleurt.

DIY: zo maak je je eigen fotokader met polaroid foto’s en gedroogde bloemen

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Heb je nog talloze foto’s op je laptop staan? Of haal je samen met het zonnetje weer je camera naar boven om memorabele kiekjes te maken? Dan is het wel een leuk idee om die foto’s op een originele manier een plekje in huis te geven en zo je interieur wat op te fleuren in teken van de lente. Met deze DIY van Fujifilm kan je al in een paar stappen je eigen fotocollage maken met gedroogde of zelfgeplukte bloemen. Voor wie z’n handen uit de mouwen wil steken!

Dit heb je nodig:

© Fujifilm & Noracontetout
  • 2 fotokaders die dezelfde afmetingen hebben 
  • Een schaar
  • Een tang 
  • Afgedrukte foto’s OF een instax toestel met een pakje mini film
  • Gedroogde bloemen (of verse die je nog zelf kan drogen)
  • Een zwaar boek

Druk de gedroogde bloemen plat.

Heb je nog wat gedroogde bloemen staan? Leg die dan in het midden van een oud, zwaar boek en probeer ze zo stevig mogelijk plat te drukken. Leg indien nodig wat extra gewicht op het boek!

Heb je geen gedroogde bloemen in huis? Pluk dan enkele kleine bloemetjes uit je tuin en geef ze enkele weken om volledig te drogen aan de lucht. Druk ze daarna plat met een boek of ander zwaar gewicht.

© Fujifilm & Noracontetout

Druk je favoriete foto’s af.

Tijd om die harde schijf op je laptop leeg te maken! Neem de tijd om door je foto’s te gaan en de leukste uit te kiezen om af te drukken. Ben je in het bezit van een Instax toestel? Dan kan je met een pakje mini film meteen je getrokken foto’s al afdrukken en gebruiken voor je collage.

© Fujifilm & Noracontetout

Leg je fotokader klaar.

Om je fotokader te laten doorschijnen, heb je twee glaasjes nodig met dezelfde afmeting. Verwijder daarom de kartonnen wand uit het eerste kader en haal enkel het glas van het tweede eruit. Je hebt nu een fotokader met twee glaasjes voor je liggen.

© Fujifilm & Noracontetout

Schik je foto’s en bloemen in het fotokader.

Zijn je gedroogde bloemen platgedrukt en heb je je favoriete foto’s voor je liggen? Dan kan je gaan schikken! Leg eerst je foto’s op het glas en schik daarna de bloemen. Wat inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast een voorbeeld.

PS experimenteer met meerdere foto’s of verschillende soort bloemen. Je kan ook gebruik maken van lintjes, leuke kaartjes of andere voorwerpen die je graag in de schijnwerpers wilt zetten.

© Fujifilm & Noracontetout

Sluit je fotokader met het ruitje en maak stevig vast.

Ben je tevreden met je collage? Sluit dan je fotokader met het tweede ruitje. Maak gebruik van de zwarte metalen haakjes om ze stevig aan elkaar vast te binden. Gebruik desnoods een tang, zodat de bloemen en foto’s zeker niet verschuiven.

© Fujifilm & Noracontetout

Klaar!

Nu je klaar bent, kan je je zelfgemaakte fotolijst een uniek plekje in huis geven. Plaats er wat vaasjes, kaarsen of verse bloemen blij en het plaatje is af!

© Fujifilm & Noracontetout

Meer deco:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '