Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Nog op zoek naar de perfecte accentmuur? Die heb je bij deze gevonden!

TREND ALERT: behangpapier op je plafond is hipper dan ooit (en zo past het ook in jouw interieur)

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We verzamelden al heel wat tips om je interieur in 2020 naar een hoger niveau te tillen: van de nieuwste plantentrends over de kleur classic blue tot drie andere kleurtjes die je dit jaar sowieso in je stekje moet integreren. En net nu je dacht dat je wel voldoende tips had om je woning nieuw leven in te blazen, voegen we nóg een trend aan het lijstje toe: behangpapier op je plafond!


Het klinkt misschien een beetje gek en kitscherig, maar het wordt wel de zoveelste trend van 2020, en het prachtige bewijs daarvan vind je – hoe kan het ook anders? – op sociale media. Het plafond van onze hele woonkamer met bloemetjes en bijtjes bedekken, gaat misschien een stapje te ver, maar een tof accentje boven de toiletpot of in de hal moet volgens ons wel kunnen. Wij zochten alvast naar wat inspiratie om dit jaar ook onze plafonds op te smukken. Toch niet helemaal jouw ding? Wat dacht je dan van deze vijf gloednieuwe trends?

1. In de inkomhal


Heb je een smalle, niet zo praktische inkomhal? Dan kan een papiertje op het plafond er toch voor zorgen dat je jouw gasten op een gezellige en aangename manier kan ontvangen. Een grafisch patroon op het plafond in combinatie met een neutraal kleurtje op de muren trekt de inkomhal open en zal de meest nutteloze ruimte in huis omtoveren tot een prachtige eyecatcher waarmee je kan pronken.

2. De master bedroom


In de slaapkamer mag het al eens wat meer zijn, al is het natuurlijk niet de bedoeling dat de gouden en zilveren patronen je ’s nachts wakker houden. Kies daarom voor een modern, maar rustig en tijdloos papiertje dat bovendien niet té schreeuwerig is zodat het niet te veel afsteekt tegen je gordijnen of bedlinnen.

3. De kinderkamer


Als er een ruimte is waar je je fantasie wel volledig de vrije loop kan laten, dan is het wel in de kinderkamer. Kies voor één opvallende accentkleur in het behangpapier en laat die kleur ook terugkeren op de muren van de kamer of op/in de kasten. Wedden dat je je kleine spruit niet meer uit zijn/haar kamer kan wegslaan?

4. In de badkamer


Er is geen betere manier om je saaie witte badkamer op te vrolijken dan met een tof patroon op het plafond!  Zorg er wel voor dat je een waterbestendig of spatwaterdicht papiertje kiest. Heb je schrik dat het behangpapier de ruimte kleiner zal maken? Kies dan voor een lichte en heldere print.

5. In de keuken


Zelfs in de keuken misstaat een vrolijke print op het plafond niet. Zorg er wel voor dat het papier tijdloos en vooral niet te druk is en probeer het eventueel op een leuke manier af te stemmen op de kleur van je borden of pepermolen. Een keuken die zelfs aan de laatste interieurtrends voldoet, wat wil een keukenprins(es) nog meer?

6. In de bureauruimte


Wil je je bureauruimte een beetje persoonlijker maken? Experimenteer dan met kleur of verschillende patroontjes op het plafond en combineer ze met de gouden kroonluchter en kandelaars waar je al zo lang van droomt. PS die tweedehands fauteuil maakt het plaatje helemaal compleet!

7. In het toilet


Ook het kleinste – en hoogstwaarschijnlijk meest gebruikte – kamertje van het huis verdient af en toe een grondige make-over. Staar je er vanaf nu niet langer blind op het schermpje van je gsm, maar wel op het prachtige behangpapier dat boven je hoofd hangt! Durf daarom ook zeker voor dat gewaagde kleurtje te gaan!

Meer interieurtips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '