Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube: BURGER KING

De resultaten uit het spotje zijn – om het zacht uit te drukken – verrassend.

VIDEO: Burger King komt met pakkende campagne over pesten

Stel: je wandelt een Burger King binnen en je ziet dat er een jongen gepest wordt. Sta jij op en ga je er iets van zeggen of kijk je toe en doe je niets? Dat heeft de fastfoodketen getest in hun laatste reclamespotje en de resultaten zijn – om het zacht uit te drukken – verrassend.


In het spotje zie je hoe een jonge student gaat zitten in een Burger King. Bijna onmiddellijk komen er een aantal pestkoppen op hem af. Ze proberen zijn eten af te pakken en beginnen hem te kleineren. In dit spotje gaat het natuurlijk om acteurs en werden er overal camera’s geplaatst om zo de reacties van omstaanders vast te kunnen leggen. De meeste klanten kijken gewoon toe, maar doen niets om de jongen te helpen.

Enkele momenten later zie je hoe diezelfde klanten hun hamburger uit het papiertje halen en ontdekken dat die helemaal platgedrukt is. Bijna iedereen gaat klagen bij de manager en die reageert op bijna dezelfde manier als de pestkoppen uit het eerste deel van het filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=mnKPEsbTo9s

Schokkend: maar liefst 95 % van de klanten ging klagen over hun hamburger, terwijl amper 12 % van hen de gepeste jongen ging helpen. ‘Help ons om een einde te maken aan pestgedrag op nobully.org’, staat er op het einde van het filmpje te lezen.

Pestgedrag kan verschillende vormen aannemen, maar de eerste stap om er iets aan te doen, is ertegenin gaan’, aldus de CEO van No Bully. ‘Onze samenwerking met Burger King is een voorbeeld van hoe grote bedrijven over bepaalde onderwerpen kunnen sensibiliseren.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '