Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Elke Spelters

De must-read volgens redactrice Elke.

‘Mijn leven na jou’ van Katherine Center

Gloednieuw bij Flair: onze #FlairBookClub. Elke maand tipt één van onze redactrices je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen en waarvan je niet wil dat ze eindigen. Deze week tipt redactrice Elke ‘Mijn leven na jou’ van Katherine Center. Een roman die op het eerste gezicht zo’n zeemzoet gevalletje lijkt dat je al na tien pagina’s aan de kant wil leggen wegens te voorspelbaar, maar dat blijkt allesbehalve zo te zijn.

Waarover gaat ‘Mijn leven na jou’?


‘Mijn leven na jou’ vertelt het verhaal van Margaret (Maggie) Jacobsen. Het leven lacht haar toe. Ze is net afgestudeerd, heeft al een leuke job gevonden en haar vriend Chip, een jonge piloot, is perfect boyfriend material. Maar op het moment dat al haar dromen uitkomen, begint ook haar ergste nachtmerrie. Chip neemt haar mee in een vliegtuig voor een romantisch aanzoek, maar het noodlot slaat toe en het vliegtuig crasht.

Als Maggie bijkomt in het ziekenhuis krijgt ze te horen dat ze misschien nooit meer zal kunnen lopen. Het begin van een weg vol tegenslagen maar ook vol hoop. Ze leert dat de nieuwe Maggie misschien anders is dan ze zich had voorgesteld, maar dat ze sterker is dan ze ooit had kunnen denken en dat je steun en liefde op de meest onverwachte plekken tegenkomt.

Favoriete quote


‘Ik zou nooit tegen je zeggen dat het leven dat je wilde minder fantastisch zou zijn geworden als je had gepland. Maar je moet het leven leiden dat je nu hebt. Je moet inspiratie zien te vinden in de strijd, en vreugde putten uit de tegenspoed’.

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?


‘Mijn leven na jou’ is niet gewoon ‘dat typische stationsromannetje’,  maar een echte levensles. Het maakt je meer dan ooit bewust van het feit dat je alles uit het leven moet halen en niet bij de pakken moet blijven zitten. Zo’n gevalletje van ‘When life gives you lemons, make lemonade‘. Meer nog, ik ben er vast van overtuigd dat er ooit een verfilming van het boek gemaakt zal worden. En dan kan jij natuurlijk tegen al je vrienden zeggen dat je het boek al lang gelezen hebt 😉


Mijn leven na jou

‘Mijn leven na jou’ van Katherine Center, € 19,99 bij Bol.com.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '