Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Socialmediamanager Fien tipt je haar must-read voor een joyful leven.

‘Dogfulness – Hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken’ van Paolo Valentino

De redactie

Yes, het is hoog tijd voor een gloednieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt een van onze redactrices je een must-read. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen en waarvan je niet wilt dat ze eindigen. Deze week tipt socialmediamanager Fien ‘Dogfulness – Hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken’ van Paolo Valentino, een vrolijk boek dat je niet alleen je viervoeter beter helpt begrijpen, maar je ook leert hoe je van alle kleine dingen in het leven een groot geluk kan maken.


Waarover gaat ‘Dogfulness – Hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken’?


In het boek kruipt schrijver Paolo Valentino in de mindset van de hond. Hoe zij dingen zien of interpreteren, gaat vaak niet samen met hoe wij de dingen als mens zien. Volgens Valentino kunnen we iets leren van onze viervoeter. Komt er iemand op bezoek? Dan moet je die persoon wel met alle enthousiasme ontvangen. En sommige dingen in het leven gaan nu eenmaal kapot. Je hechten aan materiële dingen is iets dat je geliefde pupper je snel zal afleren. Want waar waren die flipflops nu net gebleven? Kortom: het boek leert je niet alleen als baasje, maar ook als mens relativeren en je openstellen voor de kleine dingen in het leven.

Favoriete quote?


‘Sommigen laten graag zien dat ze onafhankelijk zijn, alsof ze nooit iemand nodig hebben om problemen in het leven mee op te lossen. Ik, daarentegen, zou me zonder mijn mens simpelweg verloren voelen en doe niets, maar dan ook niets om dat te verbergen. Laat af en toe, als je het moeilijk hebt, je masker vallen en vraag ook of iemand je een poortje helpt!’

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?


Als je net als ik helemaal dol bent op je hond maar je stresslevel hoge pieken durft te bereiken wanneer je beste vriendje even 100 % de enthousiaste en knotsgekke viervoeter uithangt, moet je dit boek bovenaan je leeslijst zetten. Niet alleen leer je meer genieten van je fluffy bundle of joy, het boek belooft je ook om in dertig dagen net zo gelukkig en stressvrij te worden als een hond. En heeft het gewerkt bij mij? Oh yes it did!

‘Dogfulness – Hoe honden ons kunnen leren meer plezier te maken’, € 12,99 bij Bol.com

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '