Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Boekenjagers/Belga © Boekenjagers/Belga

Lucinda Riley, de Ierse auteur van de 'Zeven zussen'-reeks, stuurde kort voor haar dood nog een verhaal in voor de bundel.

Boekenjagers bundelen verhalen van Vlaamse en buitenlandse auteurs voor goed doel

De Boekenjagers, een groep die dagelijks gratis boeken dropt op random plaatsen in Vlaanderen, wordt vijf jaar oud. Ter ere van die verjaardag verzamelde de groep kortverhalen van topschrijvers als Lize Spit, Toon Tellegen en zelfs Lucinda Riley. De opbrengst van de bundel ‘Boekenjagers’ gaat naar goede doelen die mensen doen lezen.


Sinds vijf jaar kan je op Facebook De Boekenjagers volgen. In de groep met ondertussen meer dan 73.000 leden plaatsen boekenwurmen een berichtje wanneer ze een boek achterlieten in het openbaar. Zo kan een andere liefhebber het vinden en lezen. Het is de bedoeling dat het boek achteraf opnieuw verstopt wordt door de vinder, enzovoort. De Boekenjagers willen mensen doen lezen en hun leesplezier laten delen.

Een bundel leesplezier


Omdat De Boekenjagers dit jaar hun vijfde verjaardag vieren, zetten ze een initiatief op poten. Maar liefst negentien topauteurs uit binnen- en buitenland penden een kortverhaal neer voor de bundel van de groep. Schrijfsels van Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen en onze eigenste Kaat De Kock – van wie je deze week een erotisch zomerverhaal leest in Flair – zijn te vinden in het boek. Zelfs Lucinda Riley, de Ierse auteur van de superpopulaire ‘Zeven zussen’-reeks, stuurde kort voor haar dood een verhaal in. Zij overleed in juni aan kanker.

Naast kortverhalen zijn er gedichten en cartoons in de bundel te vinden. Onder meer Herr Seele en Lectrr tekenden iets voor De Boekenjagers, terwijl Stijn De Paepe en Christophe Vekeman voor poëzie zorgden. De Boekenjagers-oprichtster Veerle Nijs haalt in de bundel bovendien mooie en grappige herinneringen op, terwijl verschillende Boekenjagers getuigen over hoe ze de groep ervaren.

De opbrengst van de verkoop van ‘Boekenjagers’ gaat naar Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan.  Deze organisaties zetten zich ieder op hun manier in tot het beschikbaar maken van boeken voor doelgroepen die hier moeilijker toegang tot hebben: slechtzienden, kansarmen, gedetineerden, mensen met psychische problemen, enzovoort.

‘Boekenjagers’ komt op donderdag 12 augustus uit. Je koopt de bundel bij Standaard Boekhandel voor 25 euro. In pre-order werden al meer dan 1.100 boeken verkocht.

Meer om te lezen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '