Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Choutte via Unsplash

Moet je noodgedwongen in quarantaine? Maak dan van de gelegenheid gebruik om een nieuwe passie te vinden.

MUST DOWNLOAD: 7 apps die je een nieuwe hobby aanleren

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Moet je noodgedwongen een weekje in quarantaine of zijn al je voetbaltrainingen afgelast? Dan is de kans groot dat je je momenteel doodverveelt. Want ja, zélfs Netflix en Disney+ kunnen je op den duur niet meer entertainen. Daarom zochten wij naar een aantal apps die je een nieuwe hobby aanleren en waarvoor je de deur niet uit moet.

Tekentafel: Teken & schilderij


Schuilt er een Picasso in jou of wil je zélf een ontwerp maken voor je volgende tattoo? Dan kan je de app ‘Tekentafel: Teken & schilderij’ downloaden. De applicatie is niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen immens populair, want dankzij de handig tools kan je in no time een prachtige tekening of fijn schilderij maken. Je kan je laten inspireren door foto’s die je op Pinterest of Instagram vindt of een van de illustraties die in de app staat helemaal zelf personaliseren. Tip: wie een iPad of tablet heeft raden we aan om de applicatie daarop te downloaden.

Je kan Tekentafel: Teken & schilderij downloaden voor iOS.

Yoga Studio


Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app voor, zelfs voor yoga. Meer zelfs: je kan uit duizend-en-een verschillende applicaties kiezen. Maar hoe weet je welke app je het best installeert? Zoek naar eentje die je motiveert om, zelfs met spierpijn, toch op je matje te gaan liggen. Eentje waarop je je eigen niveau kan aanduiden, die je meldt wanneer het tijd is voor een nieuwe yogasessie én je voldoende pauze geeft om op adem te komen, zodat je het dit keer wél volhoudt. Onze favoriet? Yoga Studio: Mind & Body.

Je kan Yoga Studio: Mind & Body downloaden voor iOS en voor Android.

Snapseed


Wil jij je verdiepen in de wereld van fotografie en na die quarantaine je droom als influencer najagen? Dan is het nu het perfecte moment om je bij te scholen en de kneepjes van het vak te leren. Je kan daarvoor uiteraard beroep doen op programma’s als Photoshop, maar er zijn ook enkele apps waarmee je foto’s kan leren editen. Een van de beste en meest toegankelijke apps om je foto’s in een handomdraai te bewerken? Snapseed! Dankzij de verschillende tools kan je op eigen tempo je kiekjes leren bewerken en op zoek gaan naar de perfecte filter.

Je kan Snapseed downloaden voor iOS en Android.

Vocal Range – Pitch Detector


Ambieer jij stiekem een carrière als popzanger(es)? Goed nieuws, want het enige wat jij nodig hebt om die carrièreswitch te maken is een app die je daarbij begeleidt. Vocal Range – Pitch Detector neemt je stemgeluid op en geeft je dankzij mooie graphics tips om hoger/lager te zingen. Daarnaast vergelijkt de applicatie je stem ook met die van andere succesvolle artiesten en zoekt ie samen met jou uit welke liedjes het beste bij jouw stemgeluid passen. Of de app je werkelijk als een pro zal leren zingen laten we in het midden, maar je zal er in elk geval je karaokeskills mee kunnen aanscherpen.

Je kan Vocal Range – Pitch Detector downloaden voor iOS en Android.

Duolingo


Een van de bekendste apps om een taal aan te leren, is ongetwijfeld Duolingo. De applicatie begint met je een aantal basiswoorden aan te leren en naarmate je vordert, komen er bijvoorbeeld enkele grammaticale verschillen aan bod. Je staat er bovendien ook niet alleen voor. In de applicatie kan je een club aanmaken waarin je samen met je groepsgenoten kan strijden om de wekelijkse titel in de wacht te slepen.

Je kan Duolingo downloaden voor iOS en Android.

Djay


Muziek maken is anno 2020 hipper dan ooit tevoren. Vergeet die gitaar- en pianolessen, een draaitafel – of in dit geval een app – is het enige wat je nodig hebt om helemaal mee te zijn met de trend. De applicatie Djay leert je dankzij een gesofisticeerde virtuele draaitafel stapsgewijs hoe jij de nieuwe Dimitri Vegas kan worden. En daar blijft het niet bij, want eens je de basis onder de knie hebt, kan je beginnen spelen met extra vocals, drums en andere snufjes.

Je kan Djay downloaden voor iOS en Android.

Sky Guide


Alleen maar staren naar de hemel kan nogal saai worden. Download daarom een app als Sky Guide, Night Sky of Star Map Tracker om met behulp van je smartphone op zoek te gaan naar je sterrenbeeld of interessante sterren. Wie weet kan je wel je eigen horoscoop achterhalen! Tip: volg een aantal astronomen en astrologen op Twitter om helemaal mee te zijn met de maan en sterrenhemel en probeer zelf met het blote oog op zoek te gaan naar de Kleine of Grote Beer.

Je kan Sky Guide downloaden voor iOS en Android.

Meer toffe apps:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '