Home celebs AHA: daarom zullen we zondag meer zwarte jurken dan ooit spotten op...

AHA: daarom zullen we zondag meer zwarte jurken dan ooit spotten op de rode loper van de Golden Globe Awards

Met de Golden Globes wordt aanstaande zondag in Hollywood de start van 'award season' ingeluid.

PHOTO NEWS

Aanstaande zondag vindt in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills de 75ste (!) editie van de Golden Globe Awards plaats. Naast de winnaars en hun bedankspeeches, kijken wij zoals steeds halsreikend uit naar de glamoureuze rodeloperlooks. Al zal het merendeel van Hollywood er dit jaar opvallend somber bijlopen.

Hoewel de uitreikingsceremonie van de Golden Globe Awards een heuglijke gebeurtenis is, zullen we zondag meerdere actrices én acteurs in het zwart op de rode loper zien verschijnen.

Om hun solidariteit te tonen met Hollywoods antiseksuele-intimidatiebeweging – die ontstond naar aanleiding van de hele hetze rond Harvey Weinstein en de #MeToo-campagne die erop volgde, en sinds kort officieel Time’s Up heet – plannen verschillende sterren zich in het zwart te hullen tijdens de Golden Globes. Er zou zelfs sprake zijn dat de zwarte dresscode gedurende het hele awardsseizoen zou gelden.

Van Jessica tot Tom

Onder meer Jessica Chastain, Meryl Streep en Emma Stone zouden zich achter het protest scharen. Hollywoodstyliste Karla Welch — die onder meer Tracee Ellis Ross, Olivia Wilde, Elisabeth Moss en Sarah Paulson tot haar klanten mag rekenen — liet op Instagram uitschijnen dat haar cliënten ook hun steentje zullen bijdragen aanstaande zondag.

America Ferrera, Reese Witherspoon en Eva Longoria zijn drie van de medeoprichters van Time’s Up en zullen we dus hoogstwaarschijnlijk ook in het zwart zien schitteren.

Gelukkig laten niet alleen de vrouwen van Hollywood van zich horen. Ook mannelijke sterren zullen we zondag in het zwart op de rode loper zien schitteren.

Gelukkig zijn het niet alleen de vrouwen van Hollywood die van zich zullen laten horen op de Golden Globes-loper. Ilaria Urbinati, styliste van niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Tom Hiddleston, Garrett Hedlund en Armie Hammer, wist vorige week op Instagram al te zeggen dat ‘haar jongens’ ook volledig in het zwart gekleed zullen gaan tijdens de ceremonie.

Al is niet iedereen even enthousiast over het initiatief. Een bron binnen de Hollywoodkringen wist People Magazine te vertellen dat ‘sommige actrices vinden dat ze hun hernieuwde kracht, sterke stemmen en toekomst net moeten vieren door felle kleuren te dragen’.

De sterren in kwestie zouden ‘liever kleur willen bekennen in hun speeches dan een statement te maken door in het zwart gekleed te gaan’. Hoe dan ook belooft het een interessante avond te worden…

Alles wat je moet weten van de Golden Globes van vorig jaar: