Home celebs ZIEN: Meghan Markle maakte als 11-jarig meisje al een verschil in de...

ZIEN: Meghan Markle maakte als 11-jarig meisje al een verschil in de strijd tegen seksisme

Een televisiespotje zinde Meghan niet, dus schreef ze een brief aan toenmalig First Lady Hillary Clinton.

Net als prins Harry worden wij steeds verliefder op Meghan Markle. Uit een 25 jaar oude video blijkt dat de actrice als jonge tiener al pienter genoeg was om te beseffen dat de stereotypische rolverdeling tussen man en vrouw discriminerend werkt en dat die moet verdwijnen. Meer nog, de 11-jarige Meghan besefte het niet alleen, ze deed er iets aan.

Women people all over America’

Terwijl wij op 11-jarige leeftijd vooral bezorgd waren over wie op wie verliefd was, had Meghan Markle op die leeftijd heel wat anders aan haar hoofd. Feminisme, bijvoorbeeld. De verloofde van prins Harry zag een reclamefilmpje voor afwasmiddel op televisie waarin gesteld werd dat ‘women all over America’ de strijd aangingen met vettige potten en pannen. Niet oké, vond Markle. ‘Het is altijd “Mama doet dit en mama doet dat”. Ik denk niet dat het goed is dat kinderen denken dat mama altijd alles doet’, vertelt de pittige jongedame aan een televisiereporter.

En dus besloot Meghan een brief te schrijven – in heel mooi handschrift, trouwens – aan niemand minder dan toenmalig First Lady Hillary Clinton. Daarin stond te lezen dat de tiener vond dat de ‘women’ in het spotje vervangen moest worden door ‘people’. En zo geschiedde! We durven het bijna niet zeggen, maar het begint er meer en meer op te lijken dat Meghan echt de nieuwe Diana is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer Meghan Markle: