Home celebs ZIEN: Donald Trump doet mee aan de ‘Yanny versus Laurel’-hype

ZIEN: Donald Trump doet mee aan de ‘Yanny versus Laurel’-hype

Wat de machtigste man van Amerika hoort, zal je verbazen.

metro.co.uk

We zijn de laatste dagen volledig in de ban van een opmerkelijk geluidsfragment dat de ronde doet op het internet. De ene hoort duidelijk de naam Yanny, terwijl de andere echt wel Laurel verstaat. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn medewerkers vertellen in een grappig filmpje wat zij horen.

Welke van de twee namen je hoort, hangt af van verschillende factoren. Zo is de geluidskwaliteit van de opname niet zo duidelijk, en dat zorgt voor verwarring in onze hersenen. Ons brein moet namelijk invullen wat er ontbreekt. De ene persoon komt daardoor als conclusie bij Yanny, en bij de andere is het Laurel.

Het geluidsfragment werd overal ter wereld opgepikt en ging viraal op het internet. Amerikaans president Donald Trump is heel actief op sociale media en kon natuurlijk niet achterblijven met de hype. Zijn personeel, onder wie dochter Ivanka Trump, nam een filmpje op waarin ze vertellen wat ze horen. Natuurlijk deden ze dat met een ferme knipoog naar de grappige uitspraken van de president, zoals ‘Laurel is a loser’ of ‘Yanny is fake news’.

Covfefe

Wat de president zelf hoort, zie je pas aan het einde van het filmpje. Hij verstaat blijkbaar een volledig ander woord, namelijk Covfefe. Een grapje van Trump, die met zijn ludieke antwoord verwijst naar zijn vreemde tweet van zo’n jaar geleden waarin hij de negatieve berichtgeving van de pers ‘covfefe’ noemt. Het bericht ‘Despite the constant negative press covfefe’ verscheen in het midden van de nacht op zijn Twitter. Verschillende media probeerden tevergeefs te achterhalen wat de president precies bedoelde met dat laatste woord. ‘Covfefe’ ging toen net als ‘Yanny versus Laurel’ ook viraal.

We weten nu nog altijd niet wat het woord betekent. Waarschijnlijk was het gewoon een typfout van de heer Trump, al hebben we dankzij onderstaand filmpje eindelijk een idee over hoe we het woord horen uit te spreken.

Lees ook: