https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs ZIEN: Bart De Wever verklapt aan Dorothee en Maarten van QMusic hoeveel...

ZIEN: Bart De Wever verklapt aan Dorothee en Maarten van QMusic hoeveel hij verdient

'Dit is een zeer goed maar fair loon', vindt de Antwerpse burgemeester.

Bart De Wever
© Medialaan

Antwerps burgemeester Bart De Wever ging deze week een gevaarlijke uitdaging van Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie van de Ochtendshow op QMusic aan: beantwoord de tien meest gegoogelde vragen over jezelf. Zelfs de vraag naar zijn loon ging de partijvoorzitter van N-VA niet uit de weg.

Fair loon

We kijken maar al te graag in andermans portefeuille, zeker als we vermoeden dat die (te) goed gevuld is. En dat kan bij politici weleens het geval zijn. Blijkbaar gingen dan ook heel wat Vlamingen op het internet op zoek naar het netto maandloon van burgemeester en parlementair Bart De Wever, iemand van wie je zou vermoeden dat hij er warmpjes bijzit. Dorothee en Maarten vroegen het hem vlakaf en kregen zonder verpinken antwoord.

‘Ik verdien anderhalve keer een parlementair wedde, omdat mijn wedde begrensd is. Ik krijg dus niet én mijn burgemeestersloon én een parlementair loon. In totaal verdien ik iets van een 7000 euro netto per maand‘, vertelt De Wever. ‘En nu ga ik iets heel gevaarlijk zeggen: voor de verantwoordelijkheden die ik opneem en het leven dat ik leid, is dit een zeer goed maar fair loon.’ Bekijk Barts volledige antwoord hieronder.

De rest van de vragenronde, waarin De Wever het onder andere nog heeft over z’n dieet (en zijn zwakte voor frangipanetaart) en zijn gezin, vind je op de site van QMusic.

Lees ook: