Home celebs VIDEO: ‘Wannabe’ van de Spice Girls krijgt nieuwe clip om vrouwenrechten in...

VIDEO: ‘Wannabe’ van de Spice Girls krijgt nieuwe clip om vrouwenrechten in de kijker te zetten

Ook Victoria Beckham deelde de aandoenlijke 'Wannabe'-videoclip van Project Everyone.

YouTube: The Global Goals
Vrouwen en mannen moeten gelijk zijn voor de wet, punt aan de lijn. Dat lopen heel wat eerlijke mensen al jaren te schreeuwen zonder dat evenveel mensen er een open oor voor hebben. Deze problematiek wil Project Everyone in de kijker zetten. En wel nu.

Maar liefst twintig jaar geleden is het ondertussen dat de Spice Girls hun wereldbefaamde videoclip 'Wannabe' de wereld instuurden. De clip leek Project Everyone dan ook hét ideale hulpmiddel om eindelijk de wereldleiders nog eens aan de tand te voelen over de onterechte ongelijkheid tussen de behandeling van man en vrouw.

In de 'nieuwe' 'Wannabe'-videoclip spelen vrouwen en meisjes van verschillende landen de hoofdrol. Allemaal doen ze dit met één doel: gendergelijkheid. Onder andere geweld tegen vrouwen, scholing voor vrouwen, kindbruidjes en de loonkloof komen aan bod in de clip.

2016 is our chance to use our collective power and tell world leaders what we really really want for girls and women.

De bedenkers van de videoclip willen dat mensen over de hele wereld delen wat zij vrouwen toewensen met de hashtag #WhatIReallyReallyWant. Zo willen ze via de 'normale' mens de aandacht van wereldleiders trekken. Zo kunnen we samen voor eens en voor altijd iets veranderen aan de genderongelijkheid.

Ex-Spice Girl Victoria Beckham deelde de clip al op haar Facebookpagina.

Lees hier alles over Flairs dossier over de loonkloof.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.