Home celebs ZIEN: de tweede bridal look van Meghan Markle is een prachtig eerbetoon...

ZIEN: de tweede bridal look van Meghan Markle is een prachtig eerbetoon aan prinses Diana

De kersverse hertog en hertogin van Sussex reden in ware 'James Bond'-stijl naar de huwelijksreceptie!

We namen al de Audrey Hepburn-geïnspireerde trouwjurk van Meghan Markle onder de loep, en het moet gezegd worden dat ook haar avondlook voor de huwelijksreceptie al even spraakmakend was. De tweede outfit van de kersverse hertogin van Sussex was een eerbetoon aan prinses Dianaprins Harry‘s overleden moeder.

‘t Is gebeurd, Meghan Markle (36) is getrouwd met haar prins Harry (33)! Na een prachtige huwelijksceremonie die we gisteren live vanuit Windsor konden volgen, trok het pasgetrouwde koppel richting Frogmore House, waar father of the groom prins Charles een huwelijksreceptie voor hen organiseerde.

Bond, James Bond

In een bijna filmische scène (James Bond, is that you?) stapten prins Harry en Meghan Markle – die voortaan als hertog en hertogin van Sussex door het leven zullen gaan – in een zilverblauwe Jaguar uit 1968. Het koppel trok een andere outfit aan voor het privéfeest (waar overigens geen pers is toegelaten), en hoewel prins Harry er zeker mocht wezen in een zwarte kostuum met strikje, waren alle ogen gericht op de blozende bruid.

Hier zie je een close-up van het stralende koppel:

Net als Kate Middleton in 2011, droeg Meghan Markle niet een, maar twee bruidsjurken op haar grote dag. Terwijl Kate twee keer koos voor Alexander McQueen, werden de looks van Meghan door twee verschillende modehuizen ontworpen. 

Stella McCartney

A post shared by Marie Claire (@marieclairemag) on

Meghan vertrouwde het ontwerp van haar trouwkleed toe aan Clare Waight Keller, de 47-jarige Britse ontwerpster die sinds vorig jaar als creatief directeur werkt voor het Franse modehuis Givenchy. De tweede look voor het avondfeest was feestelijker: een zijden jurk die de armen bloot liet en een losser kapsel dan tijdens de huwelijksceremonie.

De jurk met hoge kraag en een strak A-lijn silhouet is een creatie van Britse designer Stella McCartney. Ook de outfits van enkele gasten op het huwelijk, zoals Oprah en Amal Clooney, werden ontworpen door McCartney. De pumps die Meghan onder de jurk droeg zijn van Aquazzura.

Eerbetoon aan prinses Diana

De hertogin van Sussex werkte haar avondlook af met een aquamarijn ring die toebehoorde aan prinses Diana. De ring is een prachtig eerbetoon aan prins Harry’s moeder en ook meteen haar something blue en something borrowed.

Ook de vergeet-me-nietjes in het bruidsboeket van Meghan – die prins Harry zelf had geplukt! – waren een verwijzing naar prinses Diana, ze waren namelijk haar lievelingsbloemen.

Nog meer Harry & Meghan: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.