Home celebs HARRY & MEGHAN: dit waren de 10 opvallendste momenten volgens onze royaltywatcher

HARRY & MEGHAN: dit waren de 10 opvallendste momenten volgens onze royaltywatcher

‘Ik heb het gezicht van koningin Elizabeth niet gezien, maar volgens mij keek ze raar op.'

Royal wedding
Photonews

Vandaag gaven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord en wij keken alvast met een arendsogen naar de huwelijksceremonie. Het was een prachtig moment in de geschiedenis, maar toch waren er een aantal opvallende momenten die onze royaltywatcher Veronique De Meyer niet ontgaan zijn.

  1. De eenzame aankomst van Meghan Markle

De aankomst van Meghan Markle was redelijk sober. Zo had ze geen bloemen vast en keek er niemand om naar haar sluier. Velen zien het ook als een boodschap dat ze zich wil tonen als een sterke, onafhankelijke vrouw is. Een heel verschil met de bruiloft van Kate Middleton, die op 29 april 2011 het jawoord gaf aan William. ‘Bij Kate lag er een tapijt uitgerold, had ze haar vader aan haar zijde en zorgden de bruidsmeisjes voor haar sleep’, aldus Veronique.

  1. De ongewone toon van de priester

Op de huwelijksceremonie waren een aantal opmerkelijke figuren aanwezig, (Hallo, Oprah Winfrey!), maar nog een opvallender personage was de priester. De manier waarop hij gesproken heeft, was weinig formeel. ‘Dat zorgde voor enkele verbaasde blikken van de genodigden,’ zegt Veronique. ‘Ook duurde zijn preek duidelijk te lang voor sommige mensen.’

  1. Het gospelkoor in de kerk

Tijdens de ceremonie zong er een gospelkoor de hit ‘Stand by Me’ van Ben E. King. Een van de hoogtepunten van de dag, maar wel iets dat nog nooit in de geschiedenis gebeurd is. ‘Ik heb het gezicht van koningin Elizabeth niet gezien, maar ze zal wel raar opgekeken hebben. De flamboyante stijl van de dirigente hebben ze in St George’s Chapel nog nooit gezien,’ vertelt onze royaltywatcher.

#royalweddingsoblack #goonwithyourbadself #royalwedding #standbyme

A post shared by Michael Taylor (@mtaylor646) on

  1. De verstandhouding tussen Harry en Meghan

Het koppel ging op een zeer ongedwongen manier met elkaar om. Op een gegeven moment hief prins Harry haar sluier op en zei hij tegen zijn bruid: ‘You look amazing’. ‘I’m so lucky’. Normaal gezien gaat het er bij de Britse royals veel formeler aan toe.

  1. Het gebrek aan referenties naar Diana

‘Ook de referenties naar Diana – of beter gezegd het gebrek aan – waren opvallend. Buiten een paar bloemen (vergeet-me-nietjes waren de favoriete bloemen van Diana) in het boeket en de aanwezigheid van haar zus waren er maar weinig verwijzingen naar de overleden moeder van de bruidegom van prins Charles. ‘Ik had verwacht dat ze voor dezelfde tiara als Diana zou kiezen, maar nu heeft ze voor de tiara van Queen Mary gekozen, een exemplaar dat een beetje uit het oog verloren was,’ aldus Veronique.

  1. De keuze van de designer

De keuze van de ontwerper is heel onverwacht. Givenchy stond namelijk op geen enkele shortlist. Hij was simpel door zijn eenvoud, maar toch was de jurk uniek. Zo was de zijde die gebruikt werd speciaal voor deze gelegenheid geweven en waren er bloemen van alle staten van Commonwealth op de sluier geborduurd.

  1. Het hollywoodgehalte van de gastenlijst

Bij het huwelijk van William en Kate waren er veel meer genodigden uit de politiek. Harry en Meghan hadden dan weer veel meer hollywoodsterren op de gastenlijst staan. Zo was heel de cast van ‘Suits’ aanwezig en werd ook Oprah Winfrey gespot. Wat nog meer opviel, is dat enkel de moeder van Meghan aanwezig was en verder geen van haar andere familieleden.

Elenco de #Suits no casamento real. #RoyalWedding #MeghanMarkle

A post shared by Suits Brasil (@suitsbra) on

  1. De hartelijke sfeer

De sfeer tijdens de ceremonie was heel hartelijk en open. Bij Kate en William was alles veel formeler terwijl ze hier bewust niet gekozen hebben voor pracht en praal. ‘Neem nu bijvoorbeeld de ringen. Die werden niet eerst op een kussen of in een schaaltje gelegd, maar werden door William gewoon op het boekje van de priester neergelegd.’

  1. Kate Middleton die geen nieuwe jurk aan had

Kate Middleton ziet er in het dagelijkse leven steeds flawless uit en dat was op de royal wedding niet anders. Alleen koos Kate niet voor een nieuwe jurk, maar koos ze voor een exemplaar dat ze ook al op andere gelegenheden gedragen had zoals op de doop van prinses Charlotte en het verjaardagsfeestje van Koningin Elizabeth.

  1. Prinses Charlotte die het niet kon laten om te zwaaien

Verder wist ook de schattige prinses Charlotte de show te stelen. Ze kon het opnieuw niet laten om vrolijk naar het publiek te zwaaien. ‘Het is duidelijk dat ze geniet van de aandacht, heel schattig,’ zegt Veronique.

Nog meer Harry & Meghan: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.