Home celebs Tom Waes maakt geweldige clip voor WK-lied ‘Dva Vodka’, maar leert ons...

Tom Waes maakt geweldige clip voor WK-lied ‘Dva Vodka’, maar leert ons daarin wel fout Russisch

Met 'Dva vodka spasiba' maak je je in Rusland een klein beetje belachelijk.

Tom Waes
© De Mensen

Met een nieuwe tekst, de zanger in een andere foute outfit en gloednieuwe danspasjes, is Tom Waes‘ monsterhit ‘Dos Cervezas’ klaar voor een tweede leven. Waes stelde deze week ‘Dva Vodka’ voor ter ere van de WK voetbal in Rusland, maar vertelde er al snel bij dat supporters die naar het kampioenschap trekken er niet ver zullen komen met zijn lesje Russisch.

Dva vodka

In Rusland laat je het bier beter voor wat het is, dacht Tom Waes, dus maakte hij van ‘Dos cervezas por favor’ gewoon ‘Dva vodka spasiba’. In de gloednieuwe videoclip zingt en danst Waes op de tonen van zijn hit uit 2015, maar hij heeft het deze keer niet over Conchita en haar snor. In ‘Dva Vodka’ zingt de presentator/charmezanger onder meer over Courtois en Hazard en leert hij ons een mondje Russisch.

Ondertussen zet Waes samen met twee Russische vrienden een soort lijndans in die nogal moeilijk onder de knie te krijgen blijkt. Het lijdt geen enkele twijfel dat er serieus wat afgelachen is op de set van deze clip.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Russisch voor beginners

Hoewel de les Russisch van meester Tom in sommige gevallen nuttig blijkt te zijn, gaat Waes een paar keer – bewust – in de fout. Zo vermoeden we dat het Russisch voor ‘crouton’ niet echt ‘korsjt’ is, en houdt zelfs de titel van het lied geen steek. ‘Dva vodka’ rijmt mooi, maar is grammaticaal niet correct. De juiste uitgangen in dit geval zouden ‘dve vodki’ zijn. Daarnaast betekent spasiba eigenlijk ‘dankjewel’ en is ‘pazjalste’ de juiste vertaling voor alsjeblieft. De correcte titel zou dus ‘Dve vodki pazjalste’ zijn, maar we vermoeden dat Waes voor de rijm ging. Dichterlijke vrijheid, nietwaar.

Lees ook: