Home celebs Tom Helsen steekt met dit liedje alle vrouwen een hart onder de...

Tom Helsen steekt met dit liedje alle vrouwen een hart onder de riem

'Nee betekent nee.'

© Photo news

De #MeToo-beweging brak een dik jaar geleden door in Vlaanderen. Toch worden in ons land nog elke dag vrouwen lastig gevallen. Tom Helsen steunt ons met een liedje op Instagram.

Sinds vorig jaar pikken wij vrouwen het écht niet meer dat iemand ons een ongewenste tik geeft op ons achterwerk of een ranzige opmerking maakt die volledig ongepast is. De #MeToo-beweging die in de hele wereld doorbrak, gaf ons de kracht en vooral de stem om in te gaan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Ondertussen is de media-aandacht hier rond wat gaan liggen, maar de problematiek is nog even actueel als wanneer VRT Bart De Pauw aan de kant schoof. Vrouwen worden nog steeds geconfronteerd met handtastelijke mannen in een café, mannen die misbruik maken van hun macht op kantoor of compleet vreemden die het nodig vinden om hen de smerigste dingen na te roepen op straat.

Duidelijke boodschap

Het is dan ook zalig om te zien dat een bekende man zoals Tom Helsen de #MeToo-beweging nog steeds hoog in het vaandel draagt. Hij postte gisteren een kort filmpje op zijn Instagramaccount met een wel heel duidelijke boodschap. ‘Een klein liedje voor alle assholes die niet doorhebben dat wanneer een vrouw nee zegt, ze ook nee bedoelt’, aldus Tom.

De zanger zingt: ‘Praat niet zo, stop met die zever, ik heb er genoeg van. Nee betekent nee! Klootzakken, vergeet dit nooit.’ De video werd al meer dan vijfhonderd keer bekeken, en wat ons betreft mogen daar nog duizenden views bijkomen. Dank u Tommeke!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.