Home celebs Taylor Swift wint haar rechtszaak tegen dj David Mueller

Taylor Swift wint haar rechtszaak tegen dj David Mueller

'My hope is to help those whose voices should also be heard'

Taylor Swift
Photonews

Taylor Swift heeft dj David Mueller enkele jaren geleden een proces aangedaan omdat hij haar zonder toestemming aangeraakt had. Gisteren heeft de jury eindelijk een beslissing genomen en de zangeres heeft gelukkig gelijk gekregen.

In een statement heeft Taylor Swift de jury bedankt. ‘Ik wil de rechter J. Martinez en de juryleden bedanken. Verder ook mij advocaten Doug Baldridge, Danielle Foley, Jay Schaudies en Katie Wright omdat ze voor mij gevochten hebben. En als laatste iedereen die mij gedurende dit jarenlange proces gesteund heeft.’.

Goede doelen steunen

Ook wil de zangeres andere vrouwen helpen die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. ‘Ik hoop dat ik in de toekomst anderen kan helpen. Daarom zal ik geld doneren aan verschillende organisaties om slachtoffers van aanranding en seksueel misbruik te helpen’, aldus Taylor.

Toen Taylor Swift in 2013 op een meet and greet was, heeft dj David Mueller haar kont vastgenomen terwijl ze samen aan het poseren waren voor een foto. Gedurende de rechtszaak heeft hij deze feiten altijd ontkend. Volgens hem lag zijn hand gewoon op haar rug en heeft hij deze lichtjes laten zakken.

Ook Andrea Swift, de moeder van Taylor en lid van haar managementteam, was aanwezig tijdens de rechtszaak. Volgens haar zag haar dochter er na de foto geschrokken en vernederd uit. ‘Ze wilde huilen en overgeven op hetzelfde moment’, aldus Andrea.

Taylor Swift zelf was natuurlijk ook aanwezig tijdens het proces en sprake klare taal over de gebeurtenissen. ‘Hij heeft zijn hand op mijn blote kont gelegd. Ik voelde hoe hij zijn hand onder mijn rokje stak en zo mijn bil greep. Eerst dacht ik dat het om een vergissing ging, maar het bleef maar duren en hij liet niet los’.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.